Ali Babacan: Yatırımın şartı güven

Ali Babacan: Yatırımın şartı güven

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "Merkez bankaları istediği kadar para basarsa bassın, ülkede güven ortamı yoksa yatırım duruyor" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Her şeyin başında güven unsuru var, güven olamayınca bir ülkede istihdamın artması mümkün değil. İşverenler geleceğe güvenecek ki yeni insanları işe alabilsin, güven olmayınca ne yaparsanız yapın bu sağlanamıyor. Pek çok ülkede bunu görüyoruz" dedi. Babacan, L20 Başlangıç Toplantısı'nda, toplantıyla birlikte Türkiye'nin dönem başkanlığındaki G20 kapsamında Emek 20 (L20) çalışmalarının resmen başlatıldığını söyledi. Dünyadaki büyümeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Büyüme var gibi görünüyor fakat bu büyümenin nimetlerinden kim faydalanıyor diye bakıldığında çalışan kesim, emekçi kesim buradan yeterince pay almıyor. En gelişmiş ekonomiler dahil burada büyük bir sorun var" ifadelerini kullandı. Babacan, yatırımlar alanına bakıldığında, istihdam oluşturan yatırımların öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. nbsp;Ali Babacan, dünyada eşitsizliğin ulaştığı boyutların herkes için kaygı verici olduğuna dikkati çekerek, son dönemde uluslararası kuruluşların yaptığı çalışmaların da eşitsizliğin büyüme üzerindeki olumsuz etkilerini açıkça ortaya koyduğunu söyledi. nbsp;Ekonomideki güven unsuruna vurgu yapan Babacan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Her şeyin başında güven unsuru var, güven olamayınca bir ülkede istihdamın artması mümkün değil. nbsp;Merkez bankaları trilyonlarca dolar, avro para basıyor piyasaya sürüyor. Ancak bir ülkede öngörülebilir bir ekonomi ortamı yoksa, bir ülkenin iş dünyası geleceğe dönük politikalar konusunda o ülkenin hükümetine, ekonomi yönetimine güvenmiyorsa, yatırım duruyor. Yatırım durunca istihdam da duruyor." nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...