Koç Holding'in üst yönetimi değişiyor

Koç Holding'in üst yönetimi değişiyor

Ekonomi Haberleri

Koç CEO'su Durak görevini, Levent Çakıroğlu'na devrediyor.

Koç Holding'in üst yönetimi değişiyor. Yaklaşık 40 yıldır Ford Otosan ve Koç Holding'de önemli görevler üstlenen Turgay Durak, 2010 yılından bu yana üstlendiği CEO'luğu devretmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, dün itibarıyla Koç Holding CEO Vekili olarak atandı, 31 Mart 2015'te yapılacak Genel Kurul sonrasında ise CEO'luk görevine başlayacak. Bu değişiklik sonrasında, Levent Çakıroğlu'nun yürüttüğü Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı ve Arçelik Genel Müdürlüğü görevleri ise 2 kişi tarafından paylaşılacak. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevini, Arçelik Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı olan Fatih Kemal Ebiçlioğlu üstlenirken, Arçelik Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Hakan Bulgurlu ise Arçelik Genel Müdürü oldu. Turgay Durak'ın 40 yıla yaklaşan görev süresi boyunca Koç Topluluğu'na fedakarlık ve bağlılıkla hizmet ettiğini vurgulayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, "Ford Otosan Genel Müdürlüğü döneminde şirketimizi toplam otomotiv pazarında liderliğe taşıyan Turgay Durak, Koç Holding CEO'luğu boyunca hem şirketlerimizin rekabetçiliği hem de ülkemizin geleceği adına önemli adımlar atmıştır. CEO'luğu boyunca topluluğumuz son 3 yılda yaklaşık 20 milyar liralık yatırım gerçekleştirmiş ve tarihin en büyük yatırım dönemini Turgay Durak'ın liderliğinde sürdürmüştür" dedi ve bundan sonraki hayatında sağlık, başarı ve mutluluk diledi.
Mustafa Koç, Topluluğun yeni CEO'su Levent Çakıroğlu'nun, Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı ve Arçelik Genel Müdürlüğü süresince Güney Afrika'da Defy'nin satın alınması, Uzak Doğu yatırımlarını yürütüp Beko'yu Avrupa liderliğine taşıdığını vurguladığı açıklamasında, Arçelik'in başarısının Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Hakan Bulgurlu ile artacağına inandığını ifade etti.


FORD OTOSAN'DA BAŞLADI
Turgay Durak, Robet Koleji mezuniyetinin ardından Narthwestern Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği öğreniminin ardından aynı üniversitede Yüksek Mühendislik derecesi aldı. İş hayatına 1976 yılında Ford Otosan'da Dizayn Mühendisi olarak başladı. 2002-2007 arasında Ford Otosan Genel Müdürü, 2007-2009 arasında Otomotiv Grup Başkanı olan Durak, 2010'dan bu yana Koç Holding CEO'su olarak görev yapıyordu.

ÇAKIROĞLU MALİYE KÖKENLİ
Koç Holding CEO'luğuna getirilen Levent Çakıroğlu, Ankara Üniversitesi'nde işletme okudu. Illinois Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi aldı. İş hayatına 1988 yılında Maliye Bakanlığı'nda hesap uzman yardımcısı olarak başladı. 1997'de Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkan Yardımcılığına atandı. Koç Holding'de Mali İşler, Koçtaş ve Migros Genel Müdürlüğü yapan Çakıroğlu, Dayanıklı Tüketim Grubu'nun da başkanıydı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...