CHP'de önseçim sancısı

CHP'de önseçim sancısı

GÜNDEM Haberleri

CHP'de milletvekili seçimleri için 45'i hâkim denetiminde olmak üzere toplam 55 şehirde önseçim yapılması kararı parti kulislerini hareketlendirdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özellikle büyük illerde ayırdığı 26 kişilik kontenjana da parti örgütleri tepkili. Parti tabanı, İzmir'de her iki bölge için üçer kontenjan, Ankara'da da milletvekili sayısı bir azalan Ankara ikinci bölge için iki kontenjan ayrılmasına kızgın. Önseçime giren milletvekili, daha sonra kontenjan adayı olarak gösterilemediği için vekiller de önseçime girmek ile kontenjan adayı olmak arasında tercihte zorlanıyor. Çok sayıda milletvekili önseçime girme kararını vermeden önce Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na danışıp kontenjan adaylığı konusunda işaret almaya çalışıyor. Önseçime girmeleri durumunda listelerin alt sıralarında kalabileceğini düşünen bazı vekiller ise kontenjanda yer alabilmek için zemin yokluyor. Fakat Kılıçdaroğlu'nun öncelikle partiye sonradan katılan ve tabanda tepkiye sebep olan Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu ve Murat Özçelik gibi isimleri kontenjana koyması bekleniyor. nbsp;Şükran Kaban

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...