4 ayda 40 kilo verdi hayatını roman yaptı

4 ayda 40 kilo verdi hayatını roman yaptı

SAĞLIK Haberleri

Moda diyetlerin hemen hemen hepsini deneyen 34 yaşındaki Esra Pakkan, kişiye özel zayıflama programı olan "Parmak İzi" yöntemi ile kilo verdi.

Yanlış beslenme ve özel hayatındaki bunalımlar sonucu 50 kilodan 110 kiloya çıkan yazar Esra Pakkan, "parmak izi" yöntemiyle 4 ayda 40 kilo kilo zayıfladı. Yaşadıklarını "Yanılgı" adını verdiği bir kitapta toplayan Pakkan, ibretlik hayat hikayesinin yanı sıra nasıl kilo aldığını ve bu kiloları nasıl verdiğini de anlattı. 34 yaşındaki Esra Pakkan'ın hayat çizgisindeki kırılma 1999 yılında aşık olduğu erkekle evlenerek İsviçre'ye gitmesiyle başlamış. Önceleri her şey yolunda giderken, kısa bir süre sonra uğruna bütün hayatını değiştirmeyi göze aldığı erkeğin hiç de göründüğü gibi olmadığını anlamış. Ardından ihanetler ve mutsuzluklarla dolu günler gelmiş. Esra Pakkan yapabileceği tek şeyi yapmış ve kendini yemeğe vermiş. Yedikçe şişmanlamış ve muzsuz olmuş; mutsuz oldukça yemek yemiş. 2007 yılında her şeyi ardında bırakarak, 50 kilo olarak ayrıldığı ülkeye umutsuz, depresif ve 110 kilo olarak dönmüş. Bundan sonraki süreçte eski kilosuna dönmek için her türlü rejimi denediğini söyleyen Pakkan, "Ancak hiçbiri ile kalıcı kilo vermem mümkün olmadı. En fazla 15 kilo veriyordum ama onu da kısa bir süre sonra geri alıyordum" diyor. Geçtiğimiz yılın başında temel felsefesi metabolik değerlerin dengelenmesine dayanan bir beslenme programı olan "parmak izi" yöntemini duyan Pakkan Dr. Emre Çiçek yönetiminde bunu uygulamaya başlamış. Bu şekilde 4 ayda 40 kilo veren Pakkan, nasıl zayıfladığını "Yanılgı" adlı kitabında anlatmış. Yeni görüntüsüyle herkesi şaşırtan Pakkan, "Özel bir bilgisayar programı ile kan tahlillerime ve hormonal durumuma göre tamamen benim vücudumun kimyasal ihtiyaçlarına yönelik bir 'yeme programı' hazırlandı. Herkesin metabolik değerleri parmak izi gibi kendine özgü olduğu için, benim listem de benim metabolizmamı daha hızlı çalıştırmaya yönelikti. Bu şekilde kısa sürede sağlıklı bir şekilde kilo verdim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...