7 yaşından önce diş hekimine götürün

7 yaşından önce diş hekimine götürün

SAĞLIK Haberleri

Ortodontist Dr. Aylin Sezen, Yalçın Ağız ve diş yapısı ile ilgili şekil bozukluklarının tedavisinin erken yaşlarda yapılması gerektiğini söyledi.

Ortodontist Dr. Aylin Sezen, Yalçın, "Hiçbir problemi olmasa da sağlıklı ve güzel bir çene yapısı için 7-8 yaşlarında mutlaka bir kez diş hekimine götürmek gerekir" dedi. Çocukluk döneminde diş hekimine gitmeyince diş yapısındaki bozuklukların fark edilemediğini ve kalıcı şekil bozukluklarına kadar varan, olumsuzlukların yaşanabildiğini belirten Dr. Yalçın, nbsp;"Süt dişlerinin kalıcı dişlerle değişmesini beklemek her zaman doğru değildir. Pek çok çocukta ortodontik sorunlar erken yaşta ortaya çıkar"dedi. Çocuğu diş hekimine götürmek için en ideal dönemin 7-8 yaşları arasındaki dönem olduğunu söyleyen Dr. Sezen, "Bu yaşlarda tespit edilemeyen bazı çarpıklıklar, çene yapısı artık oturmaya başladığı için çenenin sağlıklı ve güzel gelişimini etkiler. Dişlerdeki çapraşıklıklar ve dengesizlikler bu yaşlarda daha kolay tedavi edilebilir. Süt dişleri değişimini tamamlayıncaya kadar büyümenin de yüzde 95'i tamamlanacaktır. Özellikle asimetrik çene yapısı gibi zor sorunları olan çocukların bu dönemde mutlaka ortodontiste gitmesi gereklidir. 8 yaşının geçirilmesiyle tedavinin zorluğu artmaktadır" şeklinde konuştu.
KALICI DİŞLERİ BEKLEMEYİN

Süt dişlerin gelişimi tamamlandıktan sonra ağızdaki çapraşıklıkları düzeltmek daha zor olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...