İş Bankası GM 'Kimse bizim üzerimizden...'

/ Kaynak: DHA
İş Bankası GM 'Kimse bizim üzerimizden...'

Ekonomi Haberleri  / DHA

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali önemli açıklamalarda bulundu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Kimse kendi hedefi üzerinden ya da kendi hedefi uğruna gayri şeffaf medyalarda İş Bankası üzerinden, İş Bankası gibi bu ülkenin göz bebeği kurumları yıpratmayı denemesin. Bizim üzerimizden asla cephe genişletmeye çalışmasın" dedi.


İş Bankası'nın siyasete değil, verdiği kredilerle Türkiye ekonomisine taraf bir banka olduğunu vurgulayan Bali, "Biz bu ülkeye tarafız, Türkiye'ye tarafız. nbsp;Ağırlığımızı daima ülkenin genel yararı lehine kullanırız. Krizlerde dalgakıran gibi hareket ederiz" diye ekledi.
Türkiye İş Bankası'nın, 2008 yılından bu yana KOBİ'lere bilgi ve danışmanlık desteği sağlamak amacıyla düzenlediği İş'le Buluşmalar Toplantısı'nın 39'uncu durağı İzmir oldu.


"Rekabette Yenilikçilik" konulu toplantının açılış konuşmasını yapan Adnan Bali, Türkiye'nin şu anda politik, ekonomik ve jeopolitik unsurların iç içe geçtiği zorlu bir süreçten geçtiğini, bunun piyasalarda ciddi şekilde volatilitenin, dalgalanmanın artması sonucunu getirdiğini söyledi.


Adnan Bali, İş Bankası'nın siyasetin içinde olmadığını, bir anonim şirketi düzgün, teknik bir tutarlılıkla yönetmeyi, bu ülkeye ve paydaşlarına değer katmayı hedeflediğini vurgulayarak, "Faaliyet alanımız ile ilgisi olmayan hiçbir konuda biz bu ülkede bir Banka olarak taraf değiliz, ama bu ülkeye tarafız, Türkiye'ye tarafız" dedi.


Türkiye'nin içinde bulunduğu konjonktürde her şeye rağmen ekonomisindeki esnekliğin ve makro ekonomik göstergelerindeki sağlamlığının önemli bir avantaj olduğunun altını çizen Bali, "Bunlardan en önemlisi de politik irade, politik kararlılık ve teknik manada hazırlıklı olma hali" dedi.


Adnan Bali, Türkiye'de 2008'in son çeyreğinde özellikle global krizin en ağır olduğu dönemden sonra mali disiplin nedeniyle oluşturulan bütçe imkanlarının kamu ekonomisinin ekonomiye bir ivme vermek yönünde dozunda kullandıktan sonra, 2009'un ikinci yarısından itibaren ekonomiyi hızlandırmaya, büyütmeye başlanabildiğini vurguladı.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...