Mobil cihazlarda devrim!

Mobil cihazlarda devrim!

TEKNOLOJİ Haberleri

Güney Koreli iki dev üreticinin üstünde çalıştığı teknolojilerle ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

Samsung ve LG, ekran pazarında global olarak yüzde 50 paya sahip. Her iki şirket tarafından piyasaya sürülen etkileyici panel teknolojileri var. Plastik OLED ekran, kavisli ekran bunlardan bazıları.


Kore'den gelen taze raporlar Samsung ve LG'nin bomba teknolojileri tüketicilere sunmaya hazırlandığını belirtiyor. Bu gelişme yakın zamanda gerçekleşebilir.


Mobil cihazlarda devrim


Esnek ekran teknolojisi şu anda dört farklı aşamada seyrediyor. Mesela bu adımlar eğri, bükülmüş, katlanabilir ve rulo olarak adlandırılabilir. Rulo şeklinde olan ekranlar için halen uzunca bir yol var gibi görünüyor. Mesela LG G Flex 2 1. ve 2. aşamaya uyuyor.


Fakat panel teknolojisi alanındaki gelişmeler oldukça derinden ilerliyor. Business Korea'nın haberine göre Samsung Display "Katlanabilir akıllı telefonların ticari hale gelmesi 2016 yılında mümkün olabilir" açıklamasını bulundu. Samsung oldukça uzun zamandır katlanabilir ekran teknolojisiyle ilgileniyor. Dedikodulara göre şirket katlanabilir ekranını geçen sene CES etkinliğinde kapalı kapılar ardında tanıttı. Bu rapor öncesinde IHS'den gelen farklı raporlar katlanabilir tabletlerin 2015 sonunda çıkacağını ileri sürüyordu. Burası da işin diğer ilginç bir noktası.


Gelelim LG'de neler olup bittiğine. LG Display'in aynı zamanda şeffaf (Transparan da diyebiliriz) ekran teknolojisi üzerinde odaklanmış olduğu gözüküyor. Şeffaf paneller paneller şu anda savaş uçaklarında, reklam panolarında kullanılıyor. Aynı zamanda buzdolaplarında da içeriyi görmek için de kullanıldı, ancak pek etkileyici olmadı.


LG'den üst düzey bir yetkili dün şeffaf panellerin geliştirmesinin tamamlanmış olduğunu ve bir tanıtım prototipinin zaten mevcut olduğunu Koreli medyaya söyledi. Panelin ticari hale gelmesiyle alakalı olarak "Talep ve istikrarlı arz göre" biraz daha zaman alacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...