Akdoğan: Başka lider olsaydı kaçar giderdi

Akdoğan: Başka lider olsaydı kaçar giderdi

GÜNDEM Haberleri

"17 Aralık olaylarına hiçbir lider dayanamazdı. O dönem Erdoğan'la ilgili, ailesiyle ilgili iftiralar atılıyor, kumpaslar kuruluyordu."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Hükümeti olarak onlarca yılda yaşanabilecek olayları, birkaç yılda yaşadıklarını, birçok hükümetin başına gelmeyecek şeylerle karşılaştıklarını belirterek, "Bunların hepsi aslında kitap olarak yazılması, film olarak çekilmesi gereken işlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bazen kızıyor, 'Sen süreçlerle ilgili çok kitap yazmadın' diye, haklı da. Ben epey o süreçlerde vakanüvis gibi not tutan da kişiydim" dedi.
13 yılda yaşananların tek tek ele alınması gerektiğini belirten Akdoğan, "Bunların çoğunu yaşayan, arka planını bilen kişi olarak da bir şekilde bunların kayda geçirilmesi lazım. İleride inşallah olur" diye konuştu. nbsp;
Akdoğan, 17 Aralık olaylarına hiçbir liderin dayanamayacağını ifade ederek, "Ya bırakıp kaçarlardı, giderlerdi. Psikolojik olarak bu yaşanan hadiselerle baş etmek, düşünün, son derece haklısınız, sizinle, ailenizle ilgili iftiralar atılıyor, kumpaslar kuruluyor, tertipler yapılıyor. Üst kattan alt kata inmeyen, uçağa binmeyen, hiçbir iş yapmayan liderler var. Şehit olan savcımızın cenaze törenine bile gelmediler" diye konuştu.
Akdoğan, "Tayyip Erdoğan, muhalefet tarafından otoriter, kimseyi dinlemeyen bir kişi gibi yansıtılmaya çalışılıyor ama öyle değil" diyerek, şunları kaydetti: "Tayyip Erdoğan, müthiş dinleme kabiliyeti olan bir kişidir, saatlerce dinler. Kimliği, sıfatı ne olursa olsun. 13 yıl Tayyip Erdoğan ile çalıştım, bir tane kötü söz duymadım." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...