Apple iPad'lerde değişikliğe gidiyor

Apple iPad'lerde değişikliğe gidiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple'ın yeni nesil iPad'lerde değişikliğe gideceği iddialar arasında

OLED ekranlar yavaş yavaş premium mobil cihazlar için yeni standart haline gelmeye başladı. OLED belki de daha birçok alanda LCD'lerin yerini almaya başlayacak. Yapılan öngörüler ve son gelişmeler de bunu gösteriyor. Piyasanın bu hali çok sayıda panel üreticisinin OLED üretim kapasitesini arttırma yoluna gitme nedeni. Hatta panel üretim yöntemlerinde atmosferik plazma ekipmanlarına doğru talep artışı bu yüzden de başlamış olabilir.


Şimdi ETNews'in ilginç taptaze bir raporu var. Apple'ın bir sonraki nesil iPad'lerde OLED panel kullanmak istediği raporda belirtiliyor. Paneller ise JOLED tarafından sağlanacak. En güzeli detaylara birlikte gidelim ve neler olduğuna bakalım.


Apple'ın OLED inadı


JOLED veya Japan OLED 2014 Ağustos ayında Japan Display, Panasonic ve Sony tarafından kuruldu. Amaç ise tablet ve laptop pazarında orta segment ekran üreticisi olmak. Ama şimdi durum biraz daha değişiyor


ETNews'e göre Apple ve JOLED son dönemlerde yakın görüşmeler içinde bulunmuş ve OLED paneller için sözleşmeyi imzalamışlar. JOLED'in aslında planları daha önceden belli. Şirket 10-20 inç'lik OLED panellerin deneme üretimine 2016'nın 2. yarısında, seri üretime ise 2017'nin 2. yarısında başlayacak. ETNews ise JOLED'in Apple'a özel olarak 2016 yılı sonuyla seri üretime başlayacağını iddia ediyor.


Rapora göre JOLED, AMOLED (6-Gen) tesisi inşaa ediyor. Bu tesisin aylık kapasitesi 60.000 alt tabaka veya 5.5 milyon 9.7 inç'lik OLED panel olacak. Bu sayı iPad'lerin üretimini karşılamak için yeterli olmalı.


Sonuç olarak bu söylenti bu sene çıkacak olan yeni iPad'lerdeki oksit TFT panelle (IGZO panel) çelişkili. OLED panellerin üretim tarihi gelecek nesili işaret ediyor. Bu yüzden gelecek jenerasyon veya bir sonraki nesil iPad'ler diye vurgulamamın nedeni de bu oldu. Apple'ın 2015 model iPad'lerde panel değişikliği yapması zor gibi duruyor. Gerçi imkansız da değil. Konuyla ilgili yeni gelişmeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.


Kaynak: Teknokulis

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...