BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Gıda israfına dikkat!

Gıda israfına dikkat!

Açıkta satılan gıdaların alınmaması, ambalajlı gıda satın alırken de ambalajın bozulmamış ve yırtılmamış olmasına dikkat edilmesi istendi.



ANKARA- Açıkta satılan gıdaların alınmaması, ambalajlı gıda satın alırken de ambalajın bozulmamış ve yırtılmamış olmasına dikkat edilmesi istendi. Sağlık Bakanlığı’nca 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla hazırlanan raporda, vatandaşların gıda tüketiminde dikkat etmeleri gereken kurallar ve gıda israfının yol açtığı kayıplara yer verildi. Tüketicilere yönelik uyarıların yer aldığı raporda, çabuk bozulabilen et, tavuk, balık gibi gıdaların alışverişin sonunda satın alınması, çiğ gıdalarla temasın önlenmesi ve sıcak havalarda en fazla 1 saat, normal zamanda ise en fazla 2 saat içinde buzdolabına yerleştirilmesi gereğine işaret edildi. Gıda güvenliğinin sağlanması açısından saklama ve depolama aşamasında, tüketicilerin dikkat etmeleri gereken noktalara da yer verilerek, tahıl, kurubaklagil, şeker gibi kuru gıdaların karanlık, kuru ve serin ortamda depolanması istendi. Gıda israfıyla ilgili çarpıcı rakamlara da işaret edilen raporda, Türkiye’de her gün üretilen ekmeğin yüzde 10’unun israf edildiğine dikkat çekildi. Ekmek israfının yüzde 70 oranında yemekhaneli işyerleri, hastane, yatılı okul, öğrenci yurdu, otel ve lokantalarda yapıldığı vurgulandı.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 96604
    % 1.81
  • 6.2586
    % -1.43
  • 7.3135
    % -1.24
  • 8.2415
    % -1.84
  • 242.305
    % -1.51
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT