Okullar erken mi tatil olacak?

/ Kaynak: AA
Okullar erken mi tatil olacak?

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçim nedeniyle okulların bir hafta önce tatil edileceği iddialarını yalanladı.

7 Haziran'daki seçim dolayısıyla okulların bir hafta erken kapanacağı iddialarının bulunduğunu belirten Avcı, "Okullar normal ilan ettiğimiz takvim doğrultusunda 12 nbsp; Haziran'da tatil olacak. Öyle bir şey yapılsa seçim için özel bir planlama nbsp; yapıldı gibi dedikodular olur. Sanki biz kimin nasıl oy kullanacağını biliyoruz nbsp; da velileri ona göre yönlendiriyormuşuz gibi. Bunu bile söyleyenler çıkabilir. nbsp; Onun için siz hiç takvimimizi bozmuyoruz" diye konuştu.
nbsp;
Avcı, 2010 nbsp; yılında gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı'ndaki (SBS) kopya iddialarına nbsp; ilişkin de "Henüz, bize intikal eden bir şey yok. Zaten SBS sorularının nbsp; bilgisayarında bulunduğu söylenen kişi ÖSYM çalışanı. Milli eğitim çalışanı değil nbsp; ama bizimle bir bağlantıları var mı bakanlık içerisinde bir yuvalanma var mı nbsp; onlar da araştırılıyor" dedi.
nbsp;
Bakan Avcı, Temel Eğitime nbsp; Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında gerçekleştirilen ortak sınavların nbsp; sonrasında bir İngilizce sorusunun hatalı olduğu iddiası nedeniyle velilerden nbsp; itirazlar aldıklarını anımsattı. Avcı, bu sene ilk defa başlattıkları uygulamayla nbsp; nbsp; ortak sınavlardan sonra EBA üzerinden soruların çözümünü videolu olarak nbsp; yayınladıklarını söyledi.
nbsp;
İngilizce sorusuna ilişkin de uzmanların gerekli çalışmaları nbsp; yaptıklarını dile getiren Avcı, "Orada bir sorun yok. Türkçe, düşünmekten nbsp; kaynaklanan bir yanlış anlama veya yanlış işaretleme olabilir. Ama sorunun nbsp; düzenlemesinin doğru olduğu konusunda uzmanlarımız hem fikir" diye konuştu.
nbsp;
Bakan Avcı, 2010'daki SBS'ye ilişkin kopya iddialarının hatırlatılması nbsp; üzerine de, MEB olarak ÖSYM'den fazla sayıda ve daha büyük ölçekte sınavlar nbsp; yaptıklarını dile getirdi. Sadece TEOG'da tek bir yazılıya 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiğini nbsp; ifade eden Avcı, sınavda altı yazılı olduğu ve yazılıların iki dönem nbsp; gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, devasa bir rakama ulaşıldığını belirtti.
nbsp;
Kamu kuruluşlarının da sınavlarını yaptıklarını anlatan Avcı, sınav nbsp; yükünün ağırlığı karşısında Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü kurduklarını nbsp; söyledi.
nbsp;
Avcı, 2010 KPSS ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, şu nbsp; değerlendirmede bulundu: "O konuda birebir bütün evraka muttali değiliz. O tabi yargının işi, nbsp; onu yürüten adli makamların işi. Ama bize intikal ettiği zaman, yargı kararına nbsp; dönüşüp bizim çalışanlarımız arasında bundan sorumlu tutulan olursa o yargısal nbsp; sürecin dışında da biz idari işlemlerimizi yaparız. Hatta tedbir amaçlı olarak da nbsp; yaptığımızı, biliyorsunuz. Soruşturma başlar ama biz idari olarak ayrıca tedbir nbsp; alıyoruz.
nbsp;
SBS ile ilgili kuşkulu durumlar olduğuna ilişkin haberler var. Biz de nbsp; o kadarını takip ediyoruz, gerisini yargı takip ediyor ama yargı sonucu bize nbsp; intikal ettiği zaman biz gereğini yaparız. Henüz, bize intikal eden bir şey yok. nbsp; Zaten SBS sorularının bilgisayarında bulunduğu söylenen kişi ÖSYM çalışanı, milli nbsp; eğitim çalışanı değil. Ama bizimle bir bağlantıları var mı bakanlık içerisinde nbsp; bir yuvalanma var mı onlar da araştırılıyor."
nbsp;
DENETİMLERİ YAPMAKTA NE KADAR...
nbsp;
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sınav nbsp; hazırlık merkezlerini sürekli denetimlerden geçirdiğini vurgulayan Avcı, "Zaman nbsp; zaman oralarda bu denetimleri yapmakta ne kadar haklı olduğumuzu gösteren nbsp; emarelerle de karşılaştığımız olmuştur" ifadelerini kullandı.
nbsp;
Bakan Avcı, Yüksekova'da sınav evrakı taşıyan araçlara yapılan nbsp; saldırıya ilişkin de burada olduğu gibi gerekli her yerde önlem almaya devam nbsp; edeceklerini kaydetti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...