Türkiye'de 9.5 milyon kişi kayıt dışı çalışıyor

Türkiye'de 9.5 milyon kişi kayıt dışı çalışıyor

Ekonomi Haberleri

2000'li yıllarda yüzde 52 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam, 2015 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 32.4'e kadar düştü.

Buna rağmen Türkiye'de hâlâ 9.5 milyon kişi kayıt dışı çalışıyor. SGK'nın öncülüğünde, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" kapsamında Nevşehir'de toplantı düzenlendi. Ürgüp'te bir otelde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, şunları söyledi: nbsp;Bugün kayıt dışı istihdam profiline baktığımızda, yüzde 80'ler üzerinde tarım sektöründe görüyoruz. İkincisi, inşaat alanında yüzde 40 seviyesinde. İş gücüne katılım oranı değiştikçe bu oran da değişiyor."

SGK'nın kurumsal yapısında 2008 yılında gerçekleştirilen reformla birlikte son 6 yılda 2 milyona yakın kayıt dışı çalışan sigortalı oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...