Ekmek kapısı barajlar PKK'nın hedefi oldu

Ekmek kapısı barajlar PKK'nın hedefi oldu

YAŞAM Haberleri

Güneydoğu'da PKK'nın saldırıları sadece barajları değil, istihdam edilecek binlerce kişinin ekmek kapısını da hedef alıyor.

Güneydoğu'da PKK'nın saldırıları sadece barajları değil, faaliyete geçmesi halinde binlerce dönüm bereketli toprağın suya kavuşmasını, üretimin artmasını, göçün önlenmesini ve istihdam edilecek binlerce kişinin ekmek kapısını da hedef alıyor. Bölgenin adeta çehresini değiştiren yatırımlardan Eğil Barajı'na turistlerin ilgisi ilçe esnafı ve baraj gölündeki işletmecilerin yüzünü güldürüyor. Eğil Baraj gölüne bakan yamaca kurulan bungalov tipi evleri, göl kıyısındaki çardakları, restoranları, kır kahveleri ve gezinti tekneleriyle özellikle ilkbahar ve yaz aylarında bölgede turizmin canlanmasını sağlıyor. Baraj gölünde restoran işleten Mustafa Tarhan, "Baraj yapılmadan önce buralar çöldü. Şimdi toprağın verimliliği arttı, ilçe gelişti, ekonomi canlandı. Terör örgütü tarafından sık sık saldırıya uğrayan Silvan Barajı da tamamlanması halinde ilçeyi geliştirecek, işsizliği azaltacaktır" diye konuştu. Mısır üreticisi Mustafa Zengin ise barajların pamuk ve mısır ekimi yapılan arazilerde sulama imkânı ile verimliliği artırdığını söyledi. Barajda kafes balıkçılığı yapan Tevfik Carlık, bölgede gerçekleşen en küçük olayın dahi işlerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Bir olaydan dolayı 3 ay boyunca balık satamadık, müşteri gelmiyordu. Bizim için huzur her şey demek" diye konuştu. Tekne işleten Abdullah Karakoç da barajda teknesiyle turistleri gezdirerek geçimini sağladığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...