Karadeniz’e 3 yılda 18 milyar TL yatırım

Düzenleyen:
Karadeniz’e 3 yılda 18 milyar  TL yatırım

Ekonomi Haberleri

Batı Karadeniz'de gerçekleştirilecek 1250 proje için 18 milyar lira yatırım yapılacak. Barajdan özel ormanlara kadar yüzlerce projeyle 180 bin kişiye istihdam sağlanıp yılda 913 milyon lira gelir elde edilecek...

Sadece Kastamonu'ya 358 milyon liralık 25 müjdeyle giden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel Eroğlu, Batı Karadeniz bölgesine 2019 yılına kadar 18 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi. Eroğlu, bunun için 1250 proje hazırladıklarını da vurguladı. Orman köylülerini kalkındırmak için devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiklerini ifade eden Eroğlu, "Daha önce arıcılar bile ormanların içine giremiyordu. Şimdi bal ormanları kurduk. Bal üretiminde ülkeyi şaha kaldırmak istiyoruz. Yer bizden, kredi bizden, hibe bizden. Kestane balı mı üreteceksiniz; kestane ağacı bizden, üretip satmak sizden. Şu anda 238 tane bal ormanımız var" diye konuştu.
2050'YE KADAR SU TAMAM
Batı Karadeniz'i Geliştirme Projesi (BAKGEP) kapsamında tamamlanan ve devam eden projelerle 2 milyon 80 bin nüfusa içme suyu sağlanarak, illerin 2020 yılına kadar ihtiyacı olan içme suyunun teminat altına alınacağını söyleyen Bakan Eroğlu, "653 bin 100 dekar mümbit arazi sulanacak. Bu bölgemizde yılda 5 milyar 534 milyon kilowatt saat enerji üretilecek. 76 bin arazi taşkınlardan korunacak. 180 bin kişi istihdam edilecek, yıllık olarak 913 milyon TL ekonomiye katkı sağlanacaktır" dedi.
Kastamonu'daki projelerin maliyetlerinden söz eden Bakan Eroğlu, "Bu yatırımlardan birisi Kırık Barajı, sulama ve içme suyu maksatlıdır. Proje tamamlandığında 33 milyon 515 bin TL zirai gelir artışı sağlanacak. Araç Barajı, Taşköprü Hasanlı Barajı çalışmaları devam ediyor. Kastamonu'da köylüleri kalkındırmak için seferberlik başlattık" ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...