Ve Demirtaş için düğmeye basıldı

Düzenleyen:
Ve Demirtaş için  düğmeye basıldı

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) öz yönetimi destekleyen açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, Kamuran Yüksek, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel hakkında soruşturma başlattı.

Ebru Karatosun ANKARA
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi’nde (DTK) öz yönetimi destekleyen açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, Kamuran Yüksek, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel hakkında soruşturma başlattı. Demirtaş ile HDP milletvekilleri Irmak ve Önder için “soruşturma izni verilmesi” ve “dokunulmazlığının kaldırılması” talebi ile Adalet Bakanlığı’na fezleke gönderileceği öğrenildi.
Türkiyelileşme vaadiyle barajı aşan ancak kısa sürede foyası ortaya çıkan Demirtaş, “Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak, belki devleti de olacak” demişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da twitter hesabından Demirtaş’ın özerklik açıklamalarına sert tepki verdi. Bozdağ “Bu açıklamalar, ihanettir, suçtur ve yok hükmündedir” dedi. 
MHP VE CHP’DEN FARKLI TEPKİ
Soruşturma öncesi “Türkiye eğer bir hukuk devleti olsaydı savcıların harekete geçmesi gerekirdi” açıklaması yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Terör örgütünün siyasi temsilcilerinin dili uzadı” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise Demirtaş’ın sözlerini ‘üslup meselesi’ olarak değerlendirdi, “Davutoğlu’nun randevu iptalinin gerekçesi bu sözler olamaz” diye konuştu.

Ve Demirtaş için  düğmeye basıldı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...