İşte yara sarma paketi

Düzenleyen:
İşte yara sarma paketi

GÜNDEM Haberleri

Evinden olanlara 1 yıl süre ile bin lira kira yardımı yapılacak. Sur, kültür merkezine dönüşecek. Yakılan 72 okul yeniden inşa edilecek. Her aileden bir ferde iş verilecek.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında önceki gece yapılan AK Parti MYK toplantısında, terör operasyonları ve önümüzdeki günlerde mağdur ailelere yapılacak yardımlar masaya yatırıldı. Bu kapsamda “yaraları sarma paketi” hazırlandı. Atılacak adımlar şöyle... Demokratikleşme, insan halkları ve özgürlük alanlarının genişletilmesi devam edecek.
∂ Sokağa çıkma yasağı ilan edilerek operasyon yapılan yerlerde evleri yakılan yıkılan ailelere 1 yıl süre ile bin lira kira yardımı yapılacak. 1 yılın sonunda ise aileler, TOKİ’nin inşa edeceği sosyal konutlara yerleştirilecek. 
∂ PKK’nın en çok zarar verdiği Diyarbakır’ın Sur ilçesi, rant kapısı olmaması için yerleşim alanı olmaktan çıkarılacak. İlçenin tarihî dokusu korunarak kültür merkezi haline getirilecek.
∂ İş-Kur üzerinden terör mağduru her ailenin bir ferdi cami, okul ve hastanelerde istihdam edilecek. 
∂ Bölgede kalkınma hamlesi başlatılacak. Kadınların da iş gücüne katılması için yeni projeler hayata geçirilecek. 
∂ PKK’nın yaktığı-yıktığı okullar yeniden yapılacak. Özel sektör ve STK’lardan da destek alınacak.
∂ Sağlık personelinin güvenliğinin sağlanması amacıyla yeni tedbirler devreye girecek. Sıkıntı olan yerlerdeki hastane binalarının yanına lojman inşa edilecek.
∂ PKK’nın en büyük gelir kapısı olan uyuşturucu ve kaçakçılığı önlemek için yurt çapında büyük operasyonlar başlatılacak.
∂ Başbakan Davutoğlu, her cuma gününü Doğu ve Güneydoğu’daki bir şehirde geçirecek; halkla buluşacak. 
 “HDP’LİLERLE GÖRÜŞMEM”
MYK toplantısında HDP’lilerden gelen görüşme talepleri de değerlendirdi. Davutoğlu’nun bu konuda, “PKK silahı bırakacak, Türkiye’yi terk edecek. Ondan sonra görüşürüz. Bunlarla şu anda görüşecek bir şeyimiz yok” dediği öğrenildi. Toplantıda ayrıca yeni anayasa çalışmaları gündeme geldi. AK Parti, başkanlık sistemine endeksli Türkiye çapında bir kampanya başlatacak. AK Parti milletvekilleri, 6 ay boyunca Türkiye’yi dolaşarak sistemi anlatacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...