Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Bektenov ile görüştü! Türk Devletleri Teşkilatı'na Gazze çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Bektenov ile görüştü! Türk Devletleri Teşkilatı'na Gazze çağrısı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov'u Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. İkili görüşmede Türkiye-Kazakistan ilişkileri başta olmak üzere bölgesel ve küresel konular ile İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü Gazze saldırıları ele alındı. Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı'nın Gazze'deki sivillere insani yardım ulaştırılmasında etkin bir rol oynayabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. Görüşmede, Kazakistan ile başta savunma sanayi olmak üzere terörle mücadele, ekonomi ve diğer alanlarda ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI GÖRÜŞÜLDÜ

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Kazakistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki son durum ele alındı.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI'NA GAZZE ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetiminin kendi siyasi gelecekleri adına çatışmaları tüm bölgeye yaymak için çalıştığını, önceliğin acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması olduğunu, Gazze'deki sivillere insani yardım ulaştırılması için Türk Devletleri Teşkilatının daha kapsamlı işbirliği yapabileceğini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE GÜNDEM MADDESİ

Erdoğan, Kazakistan ile başta savunma sanayi olmak üzere terörle mücadele, ekonomi ve diğer alanlarda ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Türkiye-Kazakistan Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı İmza Töreni düzenlendi. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kazakistan ile madencilik ve elektrik alanında işbirliğini güçlendireceklerini, Orta Koridor başta olmak üzere lojistikte, ulaştırmada yeni adımlar atacaklarını bildirdi. Yılmaz, Türkiye-Kazakistan 13. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı dolayısıyla Bektenov ve heyetini Türkiye'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...