Gedikli: Türkiye’de kriz olmaz

Düzenleyen:
Gedikli: Türkiye’de  kriz olmaz

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de dövize-faize ve enflasyona bağlı bir krizin yaşanmayacağını belirten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli, "Terörle Türkiye'yi kendi içerisine kapatmak istiyorlar" dedi

Buket Güven ANKARA
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, son dönemde yapılan düzenlemelerle birlikte artık Türkiye’de dövize-faize ve enflasyona bağlı bir krizin yaşanmayacağını söyledi. Türkiye’de ekonomik kriz olacağını ima edenlerin derdinin kriz çıkarıp istikrarı bozma olduğunu ifade eden Gedikli, sözlerini şöyle sürdürdü: “2007 yılından bu yana Türkiye’de olup biten her şey yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile alakalı. Engellemeler, her türlü operasyon her türlü istikrarı bozma işlemi Gezi’si, 17-25 Aralık’ı hepsi. Tamamı yeni anayasanın yapılmasını engellemek için. İçeride de dışarıda da çok güzel iş birliği yapıyorlar. Ülkeler var, lobiler var, Paralel yapısı var, PKK’sı var. CHP ve HDP var. Siyasi irade sahaya yansımasın diye her şey yapılıyor.”Terör meselesi ile Türkiye’yi kendi içine kapamak isteyenlerin varlığına dikkati çeken Gedikli, “Türkiye kendi içine dönsün dışarıyla çok fazla ilgilenmesin onun için yapıyorlar. Türkiye’yi farklı kılan o iradenin olması yönetim iradesinin olması onu bozmaya çalışıyorlar” dedi. Gedikli, AB’nin şu an mali krizde olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Gırtlağına kadar krizde debeleniyorlar. Biz AB’ye mecbur değiliz onlar bize mecbur. Onun farkında değiller. Enerji anlamında da öyle büyük projeler mesela. TANAP gibi Trans Hazar gibi. Enerji borsasının kurulması... Birileri diyor ya Türkiye’nin petrolü yok ama enerji borsası kurmaya çalışıyor. Almanya’da kömürden başka enerji mi var kıta Avrupa’sını o yönetiyor enerji manasında.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...