Şirketlere siber darbeye tolerans göstermiyor

Düzenleyen:
Şirketlere siber darbeye  tolerans göstermiyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Sistem entegratörü olarak hizmet veren ve siber saldırılara karşı firmalara "sıfır hata" ile koruma sağlayan Atos, kamu kurum ve kuruluşlarına da talip oldu

ÖMER TEMUR

Dünyanın en büyük IT şirketi olup da Türkiye'de adı bu kadar az duyulan başka bir şirket yok. Neredeyse 160 yıldır Türkiye'de. Dünyada ilk üçte Avrupa'da ise bir numara. 72 farklı ülkede 100 bin çalışana sahip. Geçen yılkı cirosu ise 12 milyar avro. Fransız Atos Origin ile Alman Siemens'ın birleşmesiyle doğan Atos'un Türkiye'de girmediği kurum neredeyse yok. Sistem entegratörü olarak çalışıyor. Mağazadan restorana, akaryakıt istasyonundan finansa kadar hemen her sektörde Atos'un sistemleri kullanılıyor. Biri Paris'te diğeri Münih'te olmak üzere iki ayrı merkezden yönetilen Atos'un İstanbul'da da benzer şekilde Avrupa yakasında Maslak'ta Anadolu yakasında Kartal'da olmak üzere iki ayrı ofisi bulunuyor. Atos'un en büyük özelliklerinden biri de güvenlik. Güvenlik için her yıl 1 milyar avro yatırım yapan Atos, siber saldırılara karşı firma ve kurumlara "sıfır hata" ile koruma sağlıyor. Türkiye'deki görevine yaklaşık bir yıl önce başlayan Atos Türkiye İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmet Doğan, Türkiye'de kamu tarafında da olmak istediklerini belirterek, "Maliye Bakanlığı 15 yıldır Atos'un belge ve otomasyon sistemlerini kullanıyor. En başarılı servislerimizden biri. Bugüne kadar bir tane bile bile sorun yaşamadık. Türkiye'de gaz elektrik, dağıtım ve abone sistemlerinde yüzde 70-80 bizim sistemlerimiz kullanılıyor. MOBESE sistemlerinde varız. İZSU izim müşterimiz. Kamu tarafında da olmak, sistem entegratörü olarak hizmet vermek istiyoruz" dedi. 
Atos bütün olimpiyatların IT ortağı olduğuna da dikkat çeken Doğan, "5-21 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Rio Olimpiyatlarında Atos'un sistemleri kullanılıyor. Olimpiyatların IT alt yapısını kuran, yöneten takım lideriyiz. Eğer olimpiyatlar Türkiye'de olsaydı alt yapısını Atos kuracaktı. Sıfır hata ile koruma sağlıyoruz. Bizim sistemlerimize saniyede 200 atak oluyor. Şimdiye kadar hiçbir organizasyonumuzu aşan olmadı. Dünyanın en hızlı ve performanslı sunucusuna sahip. Saniyede bir milyar işlem yapıyor" diye konuştu. 

“NATO’yu koruyoruz” 

 Dünyanın koruma kalkanı NATO bugün Atos Türkiye'nin geliştirdiği sistemleri kullanıyor. NATO'da kullanılan kumanda kontrol sistemlerinin Türk mühendisleri tarafından geliştirildiğini belirten Ahmet Doğan, "Atos Türkiye olarak NATO'ya yazılım yapıyoruz. NATO'nun genel merkezi bizim geliştirdiğimiz bu sistemler sayesinde muhtemel tehlikelere karşı her türlü saldırı senaryosuna karşı hazırlıklı" dedi.

Liderlerin cep telefonu Atos’tan

Atos'un güvenlik alanında sadece şirket ve kurumlarla sınırlı değil. Ahmet Doğan, yüksek güvenirlikli telefonlar ürettiklerini belirterek, "Cep telefonu kısmında da varız. Yüksek güvenlikli, kodlu, şifreli telefonlar üretiyoruz. Devlet başkanlarına verilen telefonlardan. Şu anda bu telefonu kullanan devlet başkanları var" ifadelerini kullandı.  

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...