Pilotlardan himmet kesintisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pilotlardan himmet kesintisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Astsubay K.L.: “Yurt dışı görevlere genel emirlere aykırı olarak sadece FETÖ mensupları gönderiliyordu. Bu kişilerden de ‘himmet’ adı altında para kesiliyordu”

Darbe girişimiyle ilgili bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında görevli Astsubay K.L, sadece FETÖ/PDY üyelerinin gönderildiği yurt dışı görev ve yolluğundan “himmet” kesintisi yapıldığını belirtti. K.L, ifadesinde, FETÖ/PDY yapılanmasının TSK içerisinde etkin olduğu yerlerle ilgili bilgi verdi. FETÖ/PDY’nin Türkiye’deki bütün TSK birimleri içerisinde en etkin bulunduğu yerlerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile MAK timleri olduğuna değinen K.L, şöyle konuştu: “Çünkü Hava Kuvvetleri TSK’nın en etkili birimidir. MAK timleri de en donanımlı, ateş gücü kabiliyeti en yüksek, eğitimi en zor birimdir. Görevli bulunduğum MAK timlerinde birçok FETÖ/PDY mensubu bulunmaktadır. Hava Pilot Kurmay Yarbay İrfan Alkan, yurt dışına gidilecek bütün görevlere genel emirlere aykırı olarak sadece FETÖ/PDY mensuplarını gönderir. Bu durum MAK timleri içerisinde huzursuzluk oluşturduğu için personel tarafından dilekçeyle bu durum dile getirildi. Bunun üzerine göstermelik olarak dış görevlerde kendilerinden olmayan birkaç kişiyi araya sıkıştırarak geri kalan 4-5 seferde kendi elemanlarını gönderirlerdi. Elde edilen dış görev ve yolluğundan önemli miktarda ‘himmet’ adı altında para kesintisi yaptıkları bilinir.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...