Bu teknolojiyle çoban artık koyununu kaybetmeyecek

/ Kaynak: AA
Bu teknolojiyle çoban artık koyununu kaybetmeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Uruguaylı bilim adamları, koyunlara bazı genler ekleyerek fosforlu koyun üretmeyi başardı.

Uruguaylı bilim adamları, koyunlara bazı genler ekleyerek fosforlu koyun üretmeyi başardı. nbsp;
Uruguay Hayvan Üretimi ve Montevideo Pasteur enstitülerinden araştırmacılar, ultraviyole ışık altında parlayan koyunların yeni ilaçların geliştirilmesine yardımcı olabileceğini belirtti.
"Fosforlu koyun", DNA'sına deniz anasının bir geni eklenerek elde edildi.
Bilim adamları, genetiği değiştirilen koyunların Ekim 2012'de dünyaya geldiğini, normal geliştiğini ve diğer koyunlardan farkının bulunmadığını vurguladı.
Güney Amerika'da ilk kez genleri değiştirilen koyunların elde edilmesinden gurur duyan araştırmacılar, amaçlarının "parlayan koyunlar" üretmek olmadığını belirterek, hayvanlar üzerinde, karmaşık genetiği değiştirme operasyonlarının başarısını anlamak için bu yönteme başvurdukları na dikkati çekti.
Bilim adamları, şeker hastalığı gibi insanlardaki bazı hastalıklarda eksik olan proteinlerin üretilmesini sağlayan bir geni, koyunun genlerine dahil ederek hayvanın sütünde bu proteinin bulunmasını sağlamak üzerinde çalışıyor. Bu süt sayesinde yeni ilaçların üretilmesi hedefleniyor.
Daha önce Brezilya ve Arjantin'de tıbbi çalışmalar için bazı keçi ve ineklerin genetiği değiştirilmişti.
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi 2009'da, dünyada ilk kez, genetiği değiştirilmiş keçi sütünden imal edilen kan pıhtılaşmasını önleyici bir ilacın üretimine onay vermişti. İlaç, insanlarda nadiren görülen, kalıtımsal antitrombin eksikliğinin tedavisinde kullanılıyor.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...