Pazarın lideri Samsung

Düzenleyen:
Pazarın lideri Samsung

TEKNOLOJİ Haberleri

Bu yılın Nisan-haziran döneminde toplam 77 milyon akıllı cep telefonu satışı yapan Samsung’u 40.4 milyon adet iPhone ile Apple izledi

ABD'li araştırma kuruluşu IDC, 2016 ikinci çeyrek dönemine ait akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Araştırmaya göre toplamda 343.3 milyon akıllı telefonun satıldığı nisan-haziran döneminde Samsung liderliğini sürdürdü. Bir önceki yıl aynı döneme göre satışlarını yüzde 5.5 artırarak 77 milyon cihaza ulaşan Samsung, pazarın yüzde 22.4’ünü elinde bulunduruyor. Apple'da ise kan kaybı sürüyor. Bir önceki çeyrekte 51.2 milyon iPhone satmayı başaran Apple’ın ikinci çeyrek performansı 40.4 milyon adette kaldı. Apple’ın pazar payı yüzde 11.8’e geriledi. En fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiren üreticilerin yer verildiği listenin üçüncü sırasında ise Huawei yer aldı. Üç aylık dönemde 32.1 milyon akıllı telefon satışı ile pazarın yüzde 9.4’lük dilimini elinde bulunduran Huawei'yi 18.5 milyon cihaz ile Oppo, 14.3 milyon cihaz ile Vivo izledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...