Meclis’e ilk bomba saat 02.32’de atılmış

Düzenleyen:
Meclis’e ilk bomba saat 02.32’de atılmış

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişimi sırasında havadan bombalanan Meclis’in o geceye ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Hainler ilk bombayı saat 02.32’de, ikinci ve üçüncü bombayı 03.20’de arka arkaya atıyor. Dikmen kapısı girişindeki bahçeye düşen ilk bomba 2 metrelik çukur oluşturuyor. Patlamada Meclis çalışanları, polisler, AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile eşi ve çocuğu da yaralanıyor. İkinci bomba ise, Başbakanlık Makamı’nın bulunduğu kata, üçüncüsü ise CHP ve MHP gruplarının bulunduğu bölüme düşerek, TBMM Ana Binası’nda çok büyük tahribata sebep oluyor. Daha sonra halk, Meclis’in önünde bulunan tankları durdurubilmek için taş atıp, önüne geçiyor. Havada bulunan helikopter havadan, tanklar ise, karadan acımasızca vatandaşların üzerine ateş açıyor. Polisler de ellerindeki silahlarla darbeci askerlerin bulunduğu helikoptere karşılık veriyor. Genelkurmay Başkanlığı’na atılan bombanın ardından etrafı duman sarıyor. Sağlık ekipleri ise, canı pahasına yaralı vatandaşları o kaosun içerisinden çıkarıp, ambulansla hastaneye götürüyor. Meclis’in bombalanması sırasında, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri TBMM Genel Kurul Salonu’nda ve daha sonra sığınakta bulunuyordu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...