'Bankalar az kazanıp daha çok dağıtsın'

Düzenleyen:
'Bankalar az kazanıp daha çok dağıtsın'

Ekonomi Haberleri

Genel Başkan Nail Olpak, "Kamu bankaları yüksek kâr elde ediyor. 4 milyar TL yerine 1 milyar TL kazansınlar. Kalan 3 milyar TL ile üretim ve istihdam gücümüzü artırsınlar" dedi

Fikret Çengel İSTANBUL
MÜSİAD
Genel Başkanı Nail Olpak, FETÖ'nun darbe girişiminin ardından ekonominin hızla toparlanmasını sağlayacak eylem planını açıkladı. "Daha güçlü bir Türkiye için koşuyoruz" başlığı ile hazırlanan eylem planında, "Çok daha dinamik olacağız, tıkanan noktalar olursa daha hızlı aksiyon alacağız" ifadesi yer alıyor. Gazetelerin ekonomi yöneticileri ile eylem planının ayrıntılarını paylaşan Nail Olpak, "Devlet yeniden yapılanıyor. Biz boşlukları doldurmak değil, doğru yerde katkı sağlamak istiyoruz" diye konuştu. Darbe girişiminin sebep olduğu olumsuz etkinin yurt içinde kısa sürede bertaraf edildiğini ve panikleyecek bir durumun olmadığını belirten Olpak, "OHAL ekonomiye katkı verdi. İçeride işler normale dönüyor, ancak dışarıda sıkıntı var. Bunun da bertaraf edilmesi için adımlar atmalıyız. Bizzat giderek, yabancıları ve yatırımcıları Türkiye'ye davet ederek, üretimin normal şartlarda devam ettiğini göstermeliyiz" dedi.
Bu çerçevede "20. Uluslararası İş Forumu" ve "2. Global Satellite Show" etkinliklerini planlandığı gibi düzenleyeceklerini anlatan Olpak, "MÜSİAD önümüzdeki süreçte yurtiçinde ve dışındaki ağlarını genişletecek. Şube ve temsilciliklerin sayısını artıracağız. Daha aktif şekilde rol alacağız. Daha güçlü bir Türkiye için çabalayacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Bu süreçte bütün kurum ve kuruluşların aynı duyarlılığı sergilemesi gerektiğini vurgulayan MÜSİAD Başkanı Olpak, özellikle kamu bankalarına ekonominin finansmanı noktasında önemli bir görev düştüğünü kaydetti. Olpak, şöyle devam etti: "Eskiden kamu bankaları görev zararı yazardı. Şimdi ise milyarlarca TL kâr ediyor. Kamu bankaları, evet kâr etsin, ama asıl misyonları ekonomiye finansman sağlamaktır. Bunlar 4 milyar TL kâr edeceğine 1 milyar TL kâr etsin, 3 milyarı ise ekonomide kaldıraç etkisine sebep olacak şekilde kullansın. Beklentimiz budur."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...