AK Parti 15 yaşında

Düzenleyen:
AK Parti 15 yaşında

GÜNDEM Haberleri

Kuruluşunun 15. yıl dönümünü bugün kutlayacak olan AK Parti, 14 yıllık kesintisiz iktidarı döneminde kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirlediği ilkelerle hareket ederek bünyesinden 2 cumhurbaşkanı ve 4 başbakan çıkardı.

AK Parti, iktidarı süresince vesayet odakları ve devlet içinde yapılanan paralel odaklarca kapatma davası, darbe girişimleri, terör eylemleri gibi demokrasi dışı yöntemlerle engellenmeye çalışıldı. Danıştay saldırısı, Cumhuriyet mitingleri, 367 krizi, 27 Nisan e-muhtırası, 7 Şubat MİT krizi, Gezi kalkışması, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri, AK Parti’nin yaptığı reformlar ve milletin desteğiyle akamete uğratıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PARTİSİ

Vatandaşların her seçimde desteğini artırdığı AK Parti, üye sayısı bakımından da Türkiye’nin en büyük partisi olma özelliğini taşıyor. İcraatları ve her seçimde oyunu artırması üniversitelerde tez konusu olurken, AK Parti’nin başarısının sırrını öğrenmek için birçok ülkeden parti temsilcileri de genel merkeze gelerek yöneticilerle görüşmeler gerçekleştiriyor.
AK Parti, Kurucu Genel Başkan Erdoğan döneminde 4 olağan kongre, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım’ın Genel Başkan olarak seçildikleri iki de olağanüstü kongre yaptı. AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi, Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı döneminde gerçekleştirildi.

FETÖ’NÜN SON DENEMESİ 

FETÖ’nün, Türkiye tarihinin en kanlı darbe girişimi olarak tarihe geçen projesi, 15 Temmuz gecesi örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan üniformalı teröristleri aracılığıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimizi, illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum.” şeklindeki çağrısı üzerine vatandaşların tankların önüne geçerek demokrasiyi sahiplenmesi, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin ortak hareket ederek millî iradeye kasteden teröristlere karşı demokrasinin yanında yer alması, darbe girişiminin önündeki en büyük engel oldu.

PTT'DEN AK PARTİ'YE ÖZEL ANMA PULU

PTT Genel Müdürlüğünce “AK Parti’nin Kuruluşunun 15. Yılı” konulu anma pulu satışa sunulacak. Ayrıca PTT Pul Müzesi’nde “AK Parti’nin Kuruluşunun 15. Yılı 14.08.2016 ANKARA” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...