'TÜBİTAK'ın projelerini sümen altı etmişler'

Düzenleyen:
'TÜBİTAK'ın projelerini sümen altı etmişler'

GÜNDEM Haberleri

“FETÖ’cüler TÜBİTAK’ın kaynaklarını yandaş şirketlere aktarmış. Ayrıca sınırların güvenliğine ilişkin millî bir projeyi de baltalamışlar...”

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, FETÖ’cülerin âdeta üs olarak kullandığı TÜBİTAK’ta ciddi bir çalışma başlatıldığını söyledi. Özlü’nün açıklamaları şöyle: “TÜBİTAK’ta birkaç koldan çalışıyoruz. Biri projelerle ilgili. İki uzmanı burada görevlendirdim. Personel konusunu TÜBİTAK Başkanı bizzat inceliyor. TÜBİTAK’ta çalışan 4 bin 500 kişi var. Bünyesinde 2011 ile 2013 arasında bin 700 kişi işe alınmış. Bunların 600’ü Fikri Bey (Işık) döneminde işten çıkarılmış. Hâlen şu anda bin 96 kişi var o dönem işe alınan. TÜBİTAK’ın üzerinde çalıştığı bir proje vardı. Sınır güvenliği ile ilgili. Sınırların sadece böyle barikat ya da duvarlarla değil, merkezi bir sistem kurularak, elektronik ve gece görüş cihazlarının da kullanıldığı bir sistemle korunmasına ilişkin bir proje. Aselsan, TÜBİTAK ve Havelsan çalışıyor bu konuda. TÜBİTAK’ta yürütülen projede bir iş yavaşlatma, ağırdan alma, başarısızlığa uğratma girişimleri var. Bir anlamda projeyi baltalama girişimleri olmuş. Böyle bir şey var, araştırmalarımız sürüyor. Ama bu örgüt, TÜBİTAK’a eleman alarak bir yandan yandaşlarına imkân sağlamışlar, bir yandan da kurumun kaynaklarını yandaş şirketlere aktarma durumu var. Ayrıca bu yönden de inceleme yapılıyor.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...