‘Tereddüt’ ve ‘Toz’ birlikte yarışacak

Düzenleyen:
‘Tereddüt’ ve ‘Toz’ birlikte yarışacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘Uluslararası Yarışma” kategorisinde iki Türk yönetmenin filmleri birbirine rakip oldu.

Türkiye’nin en prestijli film festivali olan ve bu yıl 53.sü tertiplenecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nin (UAFF) ‘Uluslararası Yarışma” kategorisi adayı filmler belli oldu. Dünyanın dört bir yanından bugüne ve insanlığa dair farklı konuları ele alan filmler, Altın Portakal için yarışacak. Milletlerarası kategoride Türk yönetmenler Yeşim Ustaoğlu’nun “Tereddüt” filmi ve Gözde Kural’ın “Toz”u da yer alacak. Bu kategorideki mükâfatların sahibi, İngiliz yönetmen Hugh Hudson başkanlığındaki “Uluslararası uzun metraj jürisi” tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde tespit edilecek. En iyi filme, Altın Portakal heykelciği ile 50 bin avroluk para ödülü verilecek.
10 FİLM YARIŞACAK
Festivalin, Uluslararası Yarışma kategorisinde yarışacak filmler ve yönetmenleri şöyle: 48 Kavşağı (Junction 48 / Udi Aloni) Açık Kapı (La Puerta Abierta / Marina Seresesky)  Baba ve Oğul (Ostatnia Rodzina / Jan P. Matuszynski) Başkasının Evi (House of Others / Russudan Glurjidze) Kol Saati (Slava / Kristina Grozeva) İtiraflar (Le Confessioni / Roberto Ando) Kayıp Kral (King of the Belgians / Peter Brosens & Jessica Woodworth) Takım Ruhu (L’outsider / Christophe Barratier) Tereddüt (Clair Obscur / Yeşim Ustaoğlu) Toz (Dust / Gözde Kural) 
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...