Uçakların yakıtına desteğe devam

Düzenleyen:
Uçakların yakıtına desteğe devam

Ekonomi Haberleri

Rusya ile yaşanan kriz döneminde, turist sayısının yüzde 80 azalmasıyla gündeme gelen uçaklara yakıt desteği, 2017’de de devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı’nın (AA) Editör Masasında, turizme katkı için uçaklara verilen yakıt desteğine ilişkin, “2017 için de benzer talepler var. Biz de bu taleplere sıcak bakıyoruz” dedi. Bunun için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini, bu kararın önümüzdeki günlerde çıkacağını ümit ettiğini söyleyen Avcı, “Bunu bir an önce açıklamamız gerekiyor. Ben şimdi burada söylemiş gibi oluyorum aslında. Bakanlar Kurulunda inşallah kararımızı almış oluruz” dedi. Turizmi canlandırmak için, 2016 yılı içinde 200 yolcu getiren uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verilmişti.

BU PAZARA SIKIŞMAYALIM

Rusya ile ilgili yaşanan sıkıntının Türkiye’ye çok ciddi tecrübe kazandırdığını ifade eden Avcı, “Türkiye’nin turizm sektörünün kendisini Rusya, Almanya, İngiltere teşkil ettiği pazar profili ile sınırlandırmasının doğru olmadığını bize 2016 gösterdi. Japonya, Hindistan, Çin, İran, Ortadoğu, Arap ülkelerine, kuzey Afrika ile kuzey ve güney Amerika’da potansiyel var” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...