Tutuklu askeri savcı savunma yaptı

Tutuklu askeri savcı savunma yaptı

GÜNDEM Haberleri

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında tutuklu sanıkların savunmalarına devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme davasında tutuklu sanıkların savunmalarına devam edildi. Hakkında, yasaklanan bilgileri temin etmek ve suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak iddiasıyla 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcısı Yüzbaşı Mustafa Ufuk Kök, isimlerini bile duymadığı kişilerin evinde yapılan aramalarda adının ve vatandaşlık numarasının bulunması sebebiyle 11 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi. Amirallere suikast, askeri casusluk ve fuhuş gibi soruşturmalarda savcılık yaptığını anlatan Kök, suç örgütünün arşivi olarak bilinen veri tabanının, sanık olması gerekenlerle mağdurların birbirine girdiği bir kutu olduğunu söyledi. Askeri gemiyle kaçak içki ve sigara getirildiğini belirleyerek soruşturma başlattığını, 19 personel hakkında iddianame tanzim ettiğini savunmasında anlatan Kök, bu iddianamenin başsavcı tarafından kabul edilmediğini, TSK'de istenmeyen adam ilan edildiğini belirterek, "Bu nedenle karşınıza sanık olarak çıkarıldığım aşikârdır." dedi. Tutuklu sanık Kök, İstanbul'da görülen belge temin etme davasıyla İzmir'de yürütülen askeri belge temin etme davasında delil olan bazı belgelerin aynı olduğunu iddia etti. İddianamede suç örgütü koordinatörleri arasında bulunan Safiye Köten'in evinde, üzerinde isminin yazıldığı bir kan tüpü bulunduğunu belirten Mustafa Ufuk Kök, "Safiye Köten'i tanımam, neden ismim yazılmış bilmiyorum. Mağdur olduğum ortadadır." şeklinde konuştu. Sanık Kök, daha önce hakkında soruşturmalar başlatıp dava açtığı askeri personelle aynı davada sanık olduğunu kaydetti. Suç örgütünün faaliyetleri ve üyeleri hakkında yaptığı soruşturmalar, açtığı davalar, ilgili kurumlara yaptığı suç duyurularının örgüte üye olmadığının kanıtı olduğunu söyleyen Kök, 11 ay önce alınan cübbesini bu şartlar altında yeniden giymek istemediğini belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti.
Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olmak ve devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek iddiasıyla 4 ile 11 yıl hapis cezası talebiyle yargılanan tutuklu sanıklardan Kurmay Yarbay Murat Polat ise yargılandığı örgütten haberi olmadığını, belgeleri örgüte kazandırdığına dair delil de bulunmadığını söyledi. Pandora'daki veri yolunda isminin geçmesininse bilgisi ve rızası dışında olduğunu belirtti. Suçsuz olduğunu söyleyen Polat, tahliye ve beraatini talep etti. nbsp;(CİHAN)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...