Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

Düzenleyen:
Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin öncü haber televizyonu TGRT Haber, pazartesiden itibaren ses getirecek programlarla izleyicinin karşısına çıkacak. Yeni dönemi anlatan TGRT Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, “Herkes habercilikteki gücümüzü görecek” dedi.

Gizem Duman Geçen

22 Nisan 1993’te TGRT markasıyla kurulan, 29 Ekim 2006’da da haber kanalına dönüşen ve kısa sürede sektörün en önemli yayıncılarından olan TGRT Haber TV’de şu sıralar hareketli günler yaşanıyor. Kanalın çiçeği burnunda Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç’la bu hareketliliğin sebebini, pazartesi başlayacak olan yeni yayın dönemini, yeni programları ve gelecekteki planları konuştuk. Meslek hayatına 1991’de Türkiye gazetesi muhabirliği ile başlayan Koç, daha sonra editör olarak başladığı İHA ve TGRT’de Haber Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Gazetemizde Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Koç, Dijital Varlıklar’ın Genel Yayın Yönetmenliği ve Star Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğü’nün ardından yaklaşık 2 ay önce yuvaya döndü. Genç yaşına rağmen birçok önemli görevi başarıyla yürüten Yücel Koç, şimdi tecrübesini TGRT Haber için konuşturacak. “Ses getirecek programlar ekranlara gelecek” diyen Koç, “Türkiye gündemini sarsacak işleri hayata geçireceğiz. Kardeş kuruluşlarımız İHA ve Türkiye Gazetesi ile birlikte iş birliğini daha da güçlendireceğiz. Böylece İhlas Medya Grubu’nun gücünü ortaya koyacağız. Hep birlikte olduğumuz zaman karşımıza çıkabilecek hiçbir güç yok” ifadelerini kullandı. Gerisini kendisinden dinleyelim. 

MODERATÖR KUŞAKLARI GELİYOR

Göreve geleli kısa bir süre oldu. Önce TGRT Haber’in kadrosunu güçlendirdik. Deneyimli, hakikaten habercilikte yıllarını harcamış arkadaşları kattık aramıza. Kurumu bilenleri, kendime yakın konumlandırmamın sebebi şuydu: İHA bizim arkamızdaki en büyük güç. İHA’nın Türkiye’de ve dünyada çok büyük bir kadrosu var. Bundan maksimum derecede faydalanmamız lazım. Yönetim katımızın talebi de bizden buydu. O yüzden İHA’yı çok iyi kullanacak bir ekip kurdum. İkinci aşamada ise, ‘Rakip kanallar da dahil sürekli aynı haberlerin döndüğü bir tablo var. Bunu kırmamız lazım’ dedim. Moderatör kuşakları oluşturduk. Üçer saatlik dilimlerde. Buna göre bir yapılanmaya gittik. Yeni yayın döneminde unutulan haberciliği tekrar canlandıracağız.

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

(Fotoğraf: Ahmet Münir Eren)

GAZETE GİBİ ANA HABER

Ana haberin formatını değiştirdik. Mehmet Aydın sunacak. Peş peşe VTR’lerin sıralandığı bir bülten olmayacak. Siz nasıl gazete mutfağında bir toplantı yapıyorsunuz. Bir haberi manşet, diğerini sürmanşet yapıyorsunuz. Altlarda soft haber oluyor. Ana haber de aynı mantıkta olacak. Mehmet Aydın’la Ana Manşet adıyla değişik bir format olacak. Bu şekilde rakiplerimizden ayrılacağız. Önce günün manşetini atacağız. Sürmanşeti koyacağız. Haberleri muhataplarıyla, canlı bağlantılarla gazetenin birinci sayfası gibi tamamlayacağız. Sonrasında bir saatlik ajans bülteni dilimimiz var. 20.00-21.00 arası. Amerika’nın Sesi ile ortaklığımız sürüyor. 15 dakika da onlara ayıracağız.

İZLEYİCİYİ BÜYÜK SÜRPRİZLER BEKLİYOR

Yeni programlar dışında başka sürpriz projeler de var. Şimdilik birini açıklayayım. İsmi; Sonra Ne Oldu... Gündemde birçok şey yaşanıyor. Konuşuyoruz, ediyoruz sonra unutulup gidiyor. Türkiye’nin gündemi o kadar yoğun ki. Biz filmi biraz geri sarıp o olayların sonrasında ne olmuş, onu işleyeceğiz. Ve bunu yaparken doğrudan muhataplarıyla konuşacağız. Mehmet Aydın’ın sunacağı program önümüzdeki hafta pazar günü başlayacak. İlk bölümde Turgut Özal’ı işleyeceğiz. “Özal zehirlendi” manşetini atan FETÖ’nün bir yayın organıydı. Bunun akabininde tartışmalar başladı. Özal’ın kabrini açtırdılar. Adli Tıp’a gidildi. Önce “Zehir bulundu” denildi. Sonra “Zehir var ama zehirlendi diyemeyiz” gibi saçmasapan bir rapor verildi. Özal’ı yeniden defnettiler. Sonrasında ne olduğu bilinmiyor. Adli Tıp’ta o raporu hazırlayanların çoğu da açığa alındı bu arada. FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Peki sonra n’oldu. İşte biz burayı irdeleyeceğiz. Ahmet Özal konuğumuz olacak. Ona soracağız. Diğer projeler bende kalsın. Sadece bir tüyo vereyim. Kasımın ikinci haftasını bekleyin. 

YÜZEYSEL DEĞİL DAHA DERİN VE KALİTELİ HABER

TGRT Haber’in yeni yüzlerinden Mustafa Aslaner, hafta içi her gün 06.00-09.00 saatleri arasında izleyiciyle buluşacak.
Yaprak Hırka. 09.00-11.30 arasında ekonomiyi yönetecek. Programda hem borsa yayınları, hem ekonomiyle ilgili gelişmeler, hem de sektörle ilgili konuklar olacak. 
Öğlen saat 12.00-15.00 arası Erhan Yılmaz’a emanet. Deneyimli haberci, farklı bakış açısı ve yorumuyla, sadece sıcak haberleri değil hayatın her alanını aktaracak.
Gülden Kalecik Demirtaş, saat 15.00-18.00 arasında günün sıcak gelişmeleriyle ekranda olacak.
18.00-20.00 arasındaki kuşakta, kanalın deneyimli yüzü Mehmet Aydın olacak.
23.00’ten sonra Özlem Pala’yla Gece Haberleri başlayacak. Son gelişmeler orada işlenecek. 

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

BİZİM EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ İHA

Habercilik anlamında bizim en büyük avantajımız İHA’nın arkamızda olması. İHA’yı verimli kullandığımız zaman karşımıza çıkabilecek hiçbir güç yok. Enver Bey’in bize bıraktığı, Mücahid Bey’in sahip çıktığı en değerli miras bu. Keza Türkiye gazetesinin gücü var. Mesela gazetenizin işlediği bir haberi biz TV’de yayınladık, konuklar aldık. Nasıl bir etki oluşturduğunu gördük. Telefonum günlerce susmadı. Bu iş birliğini daha da güçlendirdiğimizde İhlas Medya Grubu’nun gücünü ortaya koymuş olacağız. 

DİĞERLERİNDEN AYIRAN FARK

İçeride iyi bir haber ekibi kurarken amacımız, haberi kaliteli ve derin verebilmek. İzleyicinin sıcak bir haberi ilk bizden görmesini sağlamak. Size bir örnek vereyim. İstanbul’da metrobüs kazası oldu. Bu kazanın bir şemsiyeli yolcunun saldırısından kaynaklandığını ilk veren TGRT Haber’di. Üstelik tanıklarıyla. O şemsiyeli saldırganın görüntüsünü ilk yayınlayan yine bizdik. İHA bu konuda çok iyidir. Tabii ki TGRT Haber’in 1993’ten beri bir tecrübesi var. İnsanlar TGRT Haber izlerse ilk onların haberi olur. 

HER GÜNE HER KESİME

Medya Kritik: Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur ile gazeteci Cem Küçük’ün birlikte hazırlayacağı “Medya Kritik”, hafta içi hergün 10.30-12.00 arasında ekranda olacak. Gündem konularını, yazılı ve sosyal medyayı masaya yatıracak olan ikili, farklı bakış açılarıyla yeni tartışmaların fitilini ateşlemeye hazırlanıyor. Cem Küçük ayrıca salı akşamları 21.00’de “Zor Sorular” soracak.

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

Tarih ve Medeniyet: Türk ve Osmanlı tarihi konusundaki engin bilgileri ve farklı yorumuyla dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de artık TGRT Haber’de. “Tarih ve Medeniyet” programı cumartesi akşamları saat 22.00’de başlayacak. Ekranı Özlem Pala ile paylaşacak olan Şimşirgil, geniş bir müdavim kitlesi oluşturması beklenen programında tarihin karanlık noktalarını aydınlatacak.

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

Yüzde Yüz Gündem: Gazeteci-yazar Sami Dadağlıoğlu her cuma akşamı konuklarıyla gündem konularını masaya yatıracak. “% Yüz Gündem”, hararetli ve yapıcı tartışmaların adresi olmaya aday.

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

Hafta Sonu Keyfi: Cumartesi-pazar günleri 09.00 ile 12.00 arasında Nevra Varol ‘Hafta Sonu Keyfi’ adında bir program yapacak. Gazeteler, günün haberleri, kültür sanat, magazin, sağlık... Hayatın her alanından konular işlenecek. 

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

Paradan Haber Ver: Finans piyasalarının tanınmış isimlerinden Bestenaz Köksal ile gazeteci Güven Adalı, pazartesi ve cuma günleri “Paradan Haber Var” diyecek. İkili, 09.30-10.30 arası piyasaları değerlendirecek. 

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

Neler oluyor?: Artık bir TGRT Haber klasiği olan Neler Oluyor, yeni yayın döneminde de siyasetin nabzını tutmaya devam edecek. Nuri Elibol ve Batuhan Yaşar, Ankara’nın kulislerinde konuşulan konuları konuklarıyla işleyecek.

Bugün yeni yaşını kutlayan TGRT Haber TV atağa kalktı

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...