Karadeniz’e turizm koridoru

Düzenleyen:
Karadeniz’e turizm koridoru

Ekonomi Haberleri

Mavinin her tonunu denizi, dereleri ve çağlayanlarında, yeşilin her tonunu da yayla ve ormanlarında görebileceğimiz Karadeniz’in eşsiz güzellikleri turizme kazandıracak.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından “kış turizm koridoru” projesi hayata geçiriliyor. Mavisi, yeşili ve muhteşem doğasının yanı sıra tarih, kültür, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından ilgi odağı olan Karadeniz’de turizmin gelişmesi için yatırımlar yapılacak. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan bölgede yapılacak 2 milyarlık harcama ile 12 ay boyunca turizm hareketi sağlanması amaçlanıyor. 
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının yıl sonuna kadar 5 milyonu aşacağını söyledi. Kaldırım, “Doğu Karadeniz ziyaretçilerine stresten uzak yaylaları, muhteşem doğası, gölleri, mağaraları, tarihi mekanları, yöresel lezzetleriyle farklı alternatifleri bir arada sunuyor. Burada 12 ay turizm potansiyeli çok yüksek. Yapılan çalışmalarla çok yoğun olan yaz turizm aktivitesi, kış dönemine de yayılacak. Turizm koridoru dediğimiz hattın bir kısmı yapıldı. Artvin-Kafkasör yapıldı, Gümüşhane’de Süleymaniye çalışmaları devam ediyor. Çakırgöl kış turizm merkezi ilanı çalışmaları devam ediyor. Zigana’dan bir tesis var. Ayder’de bütün çalışmalar bitti, yatırım başlıyor. Dolayısıyla bu koridordu Ordu’dan başlayıp Artvin’e kadar uzanan, birçok kayak merkezinin de bulunabileceği bir paketle tatili mümkün kılacağız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...