David Keynes Meclis’i aramış

Düzenleyen:
David Keynes Meclis’i aramış

GÜNDEM Haberleri

TBMM Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, casus programı ByLock’un patentini elinde bulunduran kripto FETÖ’cü David Keynes’in kendilerini aradığını açıkladı.

Meclis’te bilgi veren Petek şunları söyledi: “David Keynes komisyon üyemiz Hüseyin Kocabıyık’a ulaşmış. O da benim telefonumu vermiş. ABD’den bana telefonla ulaştı. Ne görüşmek istediğini sordum. Kendi bakış açısıyla isminin kullanıldığını, kendisinin esasında siyasal mezunu olduğunu, bilişimci olmadığını, bu programın Apple Store’dan indirilebildiğini söyledi. Ben de soruşturma yapmadığımızı, adli makamların bunun böyle olmadığı yönünde değerlendirme yaptıklarını söyledim. Gelip öncelikle adli makamlara bilgi verin dedim. Adli makamlardan sonra komisyonumuza da bilgi verebilirsiniz dedim. Ama öncelikle bu konu adli soruşturmanın konusu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı telefonla bilgilendirdik.” 
Geçtiğimiz hafta New York’ta Hürriyet gazetesine konuşan Keynes, ByLock kullanıcılarının FETÖ’cü olduğunu söylemiş, eğer savcı isterse programı yazan ve hâlâ Türkiye’de olan “Tilki”nin gerçek kimliğini açıklayacağını ifade etmişti. Bunun üzerine Keynes’in komisyona bilgi vermesi gündeme gelmişti. Türk asıllı olan Keynes ABD’ye yerleşmiş ve adını “David Keynes” diye değiştirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...