1 milyar dolarlık Megabank’ta öncü Türkiye

Düzenleyen:
1 milyar dolarlık  Megabank’ta  öncü Türkiye

Ekonomi Haberleri

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz, dünyadaki bütün katılım bankalarının merkez bankası olarak faaliyet göstermesi planlanan Megabank ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin bankayı, Endonezya ve İslam Kalkınma Bankası ile birlikte kuracağını, bankanın merkezinin İstanbul ya da Endonezya’da olacağını belirten Akyüz; bu kurumun, Türkiye’deki faizsiz finans kuruluşlarına likidite sağlama yönünde faaliyette bulunacağını kaydetti. Akyüz, şöyle devam etti: “Bildiğim kadarıyla 1 milyar dolarlık bir kuruluş sermayesi olacak. Ortaklık dağılımı henüz belli değil. Takvimde bayağı ileri aşamaya gelindi. En son Türkiye Cumhuriyeti’yle Endonezya, bu bankanın kuruluşuna öncülük etme kararı verdiler. İslam Kalkınma Bankası bunu ciddi anlamda destekliyor. Banka, sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki tüm faizsiz bankalara üst bankacılık işi sağlayacak. Ana banka görevi görecek, finansman sağlayacak, likidite temin edecek.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...