İşte Avrupa'nın resmi

İşte Avrupa'nın resmi

DÜNYA Haberleri

Son 10 yılda İngiltere ve Galler'de 'Hristiyan'ım' diyenlerin sayısı yüzde 11 azaldı. Aynı dönemde Müslüman nüfusu ise yüzde 5 artarak, 2.7 milyona yükseldi.

Haberde kullandığımız iki fotoğraf, İslamiyet'in Avrupa'daki yükselişini net şekilde ortaya koyuyor. Son 10 yılda İngiltere ve Galler'de "Hıristiyan'ım" diyenlerin sayısı yüzde 11 azaldı. Aynı dönemde Müslüman nüfusu ise, yüzde 5 artarak, 2.7 milyona yükseldi. İngiliz Daily Mail gazetesi boş kiliselerle tıka basa dolu camilerin fotoğraflarını bir arada yayımlayınca durum bütün çıplaklığıyla gözler önüne serildi. Gazete, "Hıristiyanlık ülkede geçmişin, İslamiyet geleceğin dini" ibaresini kullandı. Gazete, yayımladığı fotoğrafların her türlü sayım ve anketten çok daha fazla şey anlattığını dile getirdi. Londra'nın doğusunda geçen ay çekilmiş fotoğraflardan birisi pazar sabahı Cannon caddesindeki St. George kilisesinde çekilmiş. Diğer fotoğraf ise, yakınlarda Brune caddesindeki bir camide cuma namazında çekilmiş. 18. asırda inşa edilen 1230 koltuk kapasiteli St. George kilisesindeki pazar ayinine sadece 12 kişi katılmış. Müslümanlar ise, camiye sığmayıp sokaklara taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...