JİTEM, TUSHAD'a bağlı

JİTEM, TUSHAD'a bağlı

GÜNDEM Haberleri

Zirve Davası'nın müdahil avukatı Erdal Doğan, 'Gizli tanık, Tolon tarafından kurulan TUSHAD'ı JİTEM ve benzeri oluşumların üstü olarak tarif etti' diyor.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un bir numaralı sanık olarak yargılandığı Zirve Yayınevi davasında artık sonra gelindi. 2007 yılında üç misyonerin Malatya'da öldürülmesini içeren davanın önemli tanığı eski uzman çavuş İlker Çınar'ın geçtiğimiz üç hafta boyunca önemli bilgiler verdi. Günler süren tanıklığı yakından izleyen ve davanın aynı zamanda müdahil avukatlarından olan Erdal Doğan ile yargılamanın geldiği aşamayı konuştuk. B davada ortaya çıkan en somut bulgulardan birinin TUSHAD (Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi) olduğunu söyleyen Doğan, TUSHAD'ın asıl arşivinin Özel Harp Dairesinin Kozmik odasında olduğunu belirterek bu odaya giren savcı Mustafa Bilgili'den soruşturma beklediğini söyledi. Zirve Yayınevi dosyasının Ergenekon'un Malatya'daki hücre yapılanması olduğuna dikkat çeken Doğan şöyle konuştu: "İlker Çınar, TUSHAD'ın Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Hurşit Tolon tarafından kurulmuş gizli bir yapılanma olduğunu söyledi. JİTEM'in bu örgütün koordinasyonuna bağlı olduğu, yalnızca JİTEM'in değil örgütün Emniyete yerleştirdiği yada emniyet mensuplarından kendisine devşirdiği örgüt elemanlarını koordine ettiği gibi Özel Kuvvetler Komutanlığı diye bildiğimiz eski Özel Harp Dairesi –Seferberlik Tetkik Kurulu bünyesi içerisindeki kümelenmiş Beyaz ve Siyah Kuvvetler adlı yapılanmayı da aktif olarak TUSHAD birimine bağlı olarak çalıştığını söyledi" JİTEM ve benzeri pek çok oluşumun bir üst yapılanması olarak tarif edilen TUSHAD'ı İlker Çınar ifadesinde Ergenekon yapılanmasının silahlı kanadı ve operasyon dairesi olarak tanımlıyor. Erdal Doğan'a göre örgütün bu güne kadar kendisini saklayabilmesi ve hiç açığa çıkmaması da oluşumun yapısını ve ne kadar gizli çalıştığını ortaya koyan bulgular. Doğan şunları söylüyor: "Bu öyle bir örgüttür ki karı koca bu örgüte dahil olurlar ve birbirlerinden haberi olmaz deniliyor ki büyük oranda dosyadaki gelişmeler bu beyanı doğrular haldedir. Böyle gizliliğe önem veren bir yapı. Yargılanan sanıkların savunma biçimleri ve dezenformasyon tarzlarına baktığınızda çok iyi bir eğitim aldıklarını görmek pekala mümkündür. İlker Çınar ifadesinde TUSHAD adlı yapının 1990'lı yılların başında kurulduğunu söylüyor. Kendisinin örgüte giriş tarihi ise 1993. Ergenekon sanığı emekli tuğgeneral Levent Ersöz'den eğitim aldığını belirtiyor. İlker Çınar'ın TUSHAD'a dair mahkemeye sunduğu belgeler arasında kendilerine gelen talimatlar da yer alıyor. Erdal Doğan'a göre bu talimatlar aynı zamanda MİT raporundaki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Beyaz kuvvetlerden birine gönderdiği talimatlara benziyor. İlker Çınar'ın iddiasına göre asıl belgeleri Özel Harp Dairesinin kozmik odasında saklı duruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...