Sağlık alanında İslami iş birliği

Düzenleyen:
Sağlık alanında İslami iş birliği

SAĞLIK Haberleri

Dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum kuruluşları ilk defa İstanbul’da bir araya geldi.

İstanbul, ilk kez gerçekleşen Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) tarafından düzenlenen kongre Müslüman topluluklar arasında sağlıkta iş birliğini hedefliyor. 73 ülkeden 150 Müslüman sağlık örgütü temsilcisinin katıldığı Kongre Hilton İstanbul Bomonti Otel’de dün başladı. 
Kongrenin açılışında konuşan Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye’nin son 15 yılda sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde çok önemli gelişmeler kaydettiğini söyleyerek, elde edilen bilgilerin bu kongrede diğer Müslüman sağlık örgütleriyle de paylaşılacağını belirtti. 
Sağlık-Der Genel Başkanı Uzm. Dr. Kasım Sezen ise “Sağlık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının İslam dünyasında aynı çizgide faaliyet göstermesine rağmen bir işbirliği içinde olmadıklarını gördük. Bu eksikliğin giderilmesi için dünyanın değişik bölgelerinde sağlıkla ilgili alanlarda faaliyet gösteren Müslüman sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelip tanışması, kaynaşması amacıyla bu kongreyi organize ettik. Bu kongre Dünya Sağlık Örgütü’ne karşı Dünya İslam Sağlık Birliği’nin temelini oluşturacaktır” dedi. Kongre pazar gününe kadar devam edecek. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...