Meyve ve sebzede en fazla ihracatı Rusya'ya yaptık

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Meyve ve sebzede en fazla ihracatı Rusya'ya yaptık

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'de mayıs ayında, yaş meyve ve sebze ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azalırken, gerçekleştirilen ihracatın yüzde 50,8'i Rusya'ya yapıldı.

Türkiye'de mayıs ayında, yaş meyve ve sebze ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azalırken, gerçekleştirilen ihracatın yüzde 50,8'i Rusya'ya yapıldı. nbsp;AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) kayıtlarından derlediği bilgiye göre, Türkiye'de, yaş meyve ve sebze ihracatı yapan firmaların mayıs ayı performansları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1,9 azalarak, 182 milyon 191 bin dolara geriledi. nbsp;Türkiye'nin mayıs ayı ihracatının yüzde 1,4'ünü kapsayan ''yaş meyve ve sebze" ihracatında, geçen yıl 2 milyar 184 milyon 807 bin dolar ihracat gerçekleştirmişti. nbsp;Sektörde, mayıs ayında ihracat yapılan ülkeler arasında ilk sıralarda Rusya, Ukrayna ve Irak yer aldı. Rusya'ya 92 milyon 580 bin dolar, Ukrayna'ya 13 milyon 425 bin dolar ve Irak'a da 12 milyon 616 bin dolar ihracat yapıldı. nbsp;Söz konusu ayda, en fazla ihracat, 49 milyon 978 bin dolar ile Antalya'dan gerçekleşti.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...