10.03.2010 - 01:00 | Son Güncelleme: 10.03.2010 - 01:00
Kerpiç damların isyanı
Harputta 50 sene evvel o kerpiç damlardan çıkmıştık. 50 sene sonra o kerpiç damlar bir yer kıpraşmasıyla toprağa karışıyor. Çöken tavanların, yıkılan duvarların altında düzinelerce ölü, onlarca yaralı. Harput/Elazığ bugün bile o kerpiç damlara mecbur kalmamış olmalıydı.
> Washington DC
Harputta 50 sene evvel o kerpiç damlardan çıkmıştık. 50 sene sonra o kerpiç damlar bir yer kıpraşmasıyla toprağa karışıyor. Çöken tavanların, yıkılan duvarların altında düzinelerce ölü, onlarca yaralı. Harput/Elazığ bugün bile o kerpiç damlara mecbur kalmamış olmalıydı.
O kerpiç damlar çoktan açık hava müzesi yapılmalıydı.
Biz 50 sene evvelini biliyoruz. Daha yüz sene evveli de var. 150 sene evvel Elazığ kurulduğundan beri var olan o kerpiç damlar şimdi çoktan hatıra olmalıydı.
Zelzelenin olduğu ilk andan beri olayı yakından takip ediyorum.
Bu deprem yüreğimizden vurdu.
Ocaklar söndü.
Genç fidanlar toprağa devrildi.
Hemşerilerimi herhalde en iyi anlayanlardan biri biziz. Kaya gibi sağlam İslam itikadı odur ki yıkılan dam altında kalan mümin şehiddir. Allahü teâlâdan şehidlerimize rahmet, yaralılara şifa diliyoruz.
Elazığ. Doğunun/Güneydoğunun Kale Beyidir. Siz, çeyrek asırdır ülkenin kanını sülük gibi emen şu terör zamanlarında bir de o Kale Beyinin gül yüreği ve bükülmez bileğiyle şafağın bekçisi olmadığını düşünün. Harput/Elazığ olmasaydı bugün Türkiye bu haritayı muhafaza edemeyecekti
Ama.
Bu Elazığ.
Hak ettiğine hiçbir zaman kavuşamadı.
Bazı eski iktidarlar üvey evlat muamelesi yaptılar.
Elazığlı ise küçük hesapların adamı olmadı.
Menfaatine yontma ahlakını tanımadı.
Onun için bu TOKİler, bu yatırımlar, Karakoçanlara, Kovancılara, diğer merkezlere bugün gitmemeliydi. Harputun/Elazığın hatırlanması için illa bir zelzele kopmamalı, kerpiç damlar isyan etmemeli, hoyratlar feryat feryat yükselmemeliydi.
Tesellimiz o ki şehrin başında Muammer Erol isminde halk çocuğu bir vali, aynı ruh dokusundan Süleyman Selmanoğlu isminde bir reis ve gönlü ile o kerpiçlerin çığlığını duyabilen Tayyip Erdoğan diye bir Başbakan var.
Dileriz ki bu son acı olsun.
Ve dileriz ki bu ülkenin diğer taraflarındaki vatandaşlar, artık Harput/Elazığa da gitsin, bakir toprakların mis kokusunu duysunlar, civanmert insanları tanısın, orciğini tatsın, Karaçalı suyundan içsin, Keban Denizinde balığın lezzetine varsın, Osman Bedreddin hazretlerinin manevi huzurunda yenilensinler.
Yetsin artık, bazıları için Elazığ, Erzurum, Erzincan, Van.. galaksiler kadar uzak olmasın.
Harput onlara New Yorktan, Paristen yakın olmalı..
Harputlum başkalarını bilmeyiz ama biz sizinleyiz.
Yanınızdayız.
Dualarımızdasınız.
Derdiniz derdimizdir.