Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD'ye çağrı

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD'ye çağrı

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "ABD’nin önceki dönemde yaptığı bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki öncelikli beklentimiz var. Birincisi, FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de PKK’nın uzantısı olan YPG ile işbirliğine son verilmesidir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da düzenlenen  9. Büyükelçiler  Konferansı'nın resmi açılış töreninde konuştu. "PKK'nın, Irak'ta yıllardır işgal ettiği  alanları genişletmesine ve Kandil benzeri bir alan tesis etmesine seyirci  kalmayacağımızı bir kez daha vurguluyorum" diyen Çavuşoğlu,  Türkiye’nin ABD ile ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyinde  olduğunu ve NATO bünyesindeki ortaklığın da ikili ilişkilere  ayrı bir boyut kazandırdığını belirtti.

İkili ilişkilerin ABD’nin yeni yönetimiyle de aynı anlayışla,  karşılıklı menfaatler temelinde geliştirilmek istendiğini belirten Çavuşoğlu,  "ABD’nin önceki dönemde yapılan bazı hataları sürdürmeyeceğine inanıyoruz. İki  öncelikli beklentimiz var. Birincisi FETÖ elebaşının ve diğer yöneticilerinin bir  an önce ülkemize iade edilmesidir. İkincisi de PKK’nın uzantısı olan YPG ile  işbirliğine son verilmesidir" dedi. 

Türkiye’nin bu iki haklı beklentisinin karşılanmasının Türkiye-ABD  ilişkilerinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Çavuşoğlu,  "Türkiye ve ABD, çok geniş bir coğrafyada olumlu etkiler yaşatabilecek kudrete ve  imkanlara sahip iki stratejik ortaktır. Bu iş birliğinin özenle korunması  gerektiğine inanıyoruz"  ifadesini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD'ye çağrı

'PKK'NIN  KANDİL BENZERİ BİR ALAN TESİS ETMESİNE SEYİRCİ KALAMAYIZ' 

Irak’taki gelişmelerin Türkiye’nin güvenliğini, refahını ve barışı  doğrudan etkilediğini dile getiren Çavuşoğlu, "Irak’ın kapsayıcı bir siyasi  düzende kalıcı huzur, güvenlik ve istikrara kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu ülkenin  DEAŞ, PKK ve benzeri terör örgütlerinin yuvası haline gelmesini istemiyoruz.  PKK'nın, Irak'ta yıllardır işgal ettiği alanları genişletmesine ve Kandil benzeri  bir alan tesis etmesine seyirci kalmayacağımızı bir kez daha buradan  vurguluyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak Irak ile iş birliğini her alanda genişletmek  istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin yapıcı tutumunu sürdüreceğini  söyledi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 9. Büyükelçiler  Konferansı'na katılmak üzere yurda gelen bazı ülkelerin Türkiye büyükelçileri,  FETÖ'nün darbe girişiminde bombalanan Meclisin hasar gören bölümlerini inceledi.  TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından karşılanan heyet, Meclisin,  FETÖ'nün darbe girişiminde atılan bombalar sonucu hasar gören bölümlerini gezdi.  Mevlüt Çavuşoğlu, bombalanan alana çiçek bıraktı. Meclis Başkanvekili Aydın da  Çavuşoğlu'na, darbe girişiminde Meclisin hasar gören bölümlerindeki kırılan  mermerlerden yaptırılan ve üzerinde İngilizce "Demokrasi ve Dayanışma Zirvesi  Hatırası" yazılı plaketi verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...