Kalp ritim bozukluğu neden olur? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Düzenleyen:
Kalp ritim bozukluğu neden olur? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

SAĞLIK Haberleri

Kalp atışının düzensiz olmasına, kalpte görülen ritim bozukluğuna Aritmi (kalp ritim bozukluğu) denir.

Bir diğer deyişle aritmi, kalbin çok hızlı atması (taşikardi), çok yavaş atması (bradikardi), kalp atışında düzensizlik ve kalp ritmi bozukluklarının tıbbi adıdır. Hastalık, kardiyopulmoner sistemde çeşitli semptomlara neden olur. Aritmi, kalp kası içindeki sinir sinyallerinin iletilmesindeki anormallikten dolayı meydana gelir. Bu anormal durum, kalp atış ritmini olumsuz etkiler. Genellikle aritmi hastalığı kişide herhangi bir soruna yol açmaz. Fakat ciddi bir kalp ritim bozukluğu söz konusuysa yaşamı tehdit edebilir. Kalp hızı çok hızlı, çok yavaş veya düzensizse, kalp vücuda yeterli miktarda kan pompalamayabilir. Kan akışının yetersiz olması, oksijen eksikliği nedeniyle beyine, kalbe ve diğer organlara zarar verebilir.

Aritmi belirtileri kısa süreli veya uzun süreli olarak devam edebilir. Hastalık seyri kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Aritmi olan bazı kişilerde herhangi bir belirti görünmezken; bazılarında ise kardiyopulmoner sistemi tehlikeye atan ve hayatı tehdit eden bir durum oluşturan ciddi semptomlar meydana gelebilir. Neyse ki, aritmi genellikle başarıyla tedavi edilebilir bir kalp hastalığıdır.

HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...