'Akil'lerden Erdoğan'a 7 bölgeden rapor

/ Kaynak: OZEL
'Akil'lerden Erdoğan'a 7 bölgeden rapor

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Çözüm süreci çerçevesinde çalışmalar yürüten 'akil insanlar' saha çalışmalarını tamamlayarak bu ay Hükümete iletecekleri raporlara odaklandı.

Teröre yönelik başlatılan çözüm süreci çerçevesinde Hükümet'in Nisan ayı ortasında uygulamaya soktuğu "akil insanlar", illerdeki saha çalışmalarını tamamlayarak Hükümete iletecekleri raporlara odaklandı. İki aylık sürede Türkiye'nin önemli bir bölümünü gezen, halkın ve sivil toplum örgütlerinin sürece ilişkin nabzını tutan, öneri ve görüşlerini alan akil insanlar Marmara ve Akdeniz Bölgesi dışında çalışmalarını daha önce tamamlamışlardı. Geçtiğimiz dönemde 77 şehir taranırken hafta sonunda da Adana, Mersin, Osmaniye ve Bilecik'te de bölgelerin heyetleri çalışmalarını bitirdi. Çalışmalarını Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın koordine ettiği 7 bölgeye ayrılan heyetler her bölgeye ayrı bir rapor kaleme alacak. Ortaya çıkan 7 rapor daha sonra tek raporda birleştirilerek Hükümet'e sunulacak. Edinilen bilgilere göre çalışmaları daha önce noktalayan Ege ve Doğu Anadolu heyetleri raporda da sona yaklaştı.
ÜÇÜNCÜ KEZ BİR ARAYA GELECEK
Başbakan Erdoğan'la 63 kişilik akil insanlar heyetinin randevusu ise yine Başbakan'ın Dolmabahçe'de çalışma ofisinde olacak. Üçüncü kez gerçekleşecek buluşmanın önümüzdeki hafta ya da en geç bu ay içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...