Google'dan milyar dolarlık Waze hamlesi

Google'dan milyar dolarlık Waze hamlesi

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, popüler mobil haritalama servisi Waze'i internetteki güçlü rakiplerinin elinden aldı

Arama motoru devi Google, popüler mobil haritalama servisi Waze'i internetteki güçlü rakiplerinin elinden alarak, navigasyon bilgilerine hakimiyetini güvence altına aldı. Google'ın, İsrailli şirket için 1.03 milyar dolar ödeyeceği öne sürüldü.
Teknoloji dünyasında ilk olarak Facebook'un satın alacağına dair söylentilerle adını duyuran sosyal trafik ve navigasyon uygulaması Waze, 1,03 milyar dolar karşılığında Google'ın oldu.
Waze için haftalardır devam eden spekülasyonlar, akıllı telefon ve tabletlerdeki dijital harita uygulamalarının önemine de dikkat çekti. Sürücülerin en hızlı ve kolay yolları bulmasını sağlayan Waze, Facebook, Apple ve diğer birçok teknoloji devinin gündemindeydi.
Google, 15 yıllık tarihindeki en büyük dördüncü satın alımını tamamlayarak küçük İsrail şirketini bünyesine katmak istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...