DHKP-C bir canlı bomba daha gönderdi

DHKP-C bir canlı bomba daha gönderdi

GÜNDEM Haberleri

DHKP-C'nin, geçen hafta Edirne'de yakalanan azılı militan Bulut Yayla'dan kısa süre önce, bir teröristi daha Türkiye'ye gönderdiği tespit edildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiği ile Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi'ne yönelik terör saldırıları düzenleyen DHKP-C'nin, canlı bomba eylemi yapmak üzere yasadışı yollarla Türkiye'ye soktuğu ve geçen hafta Edirne'de yakalanan Bulut Yayla'dan bir süre önce, bir teröristi daha Türkiye'ye gönderdiği tespit edildi. Milliyet'te yer alan habere göre DHKP-C'nin 14 kişilik canlı bomba listesinde de yer alan F.E.'nin, Yunanistan üzerinden sahte kimlikle Türkiye'ye girmiş olabileceği ve özellikle metropol şehirlerde ses getirecek bir canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği belirlendi.
Yayla yakalanmıştı
Milliyet'in aldığı bilgilere göre, istihbarat birimleri, DHKP-C'nin, eylemsel açıdan aktif hale gelebilmek için bir dizi sansasyonel eylem gerçekleştirme kararı aldığını tespit etti.
DHKP-C bu kapsamda ilk olarak Bulut Yayla isimli örgüt üyesini görevlendirdi, ancak Yayla, 31 Mayıs'ta Edirne'den Türkiye'ye yasadışı yollarla giriş yaptığı sırada güvenlik güçlerince yakalanmış ve 3 Haziran'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
DHKP-C'nin eylemlerinin engellenmesi için çalışmalarını yoğunlaştıran istihbarat birimleri önemli bir bilgiye daha ulaştı. İstihbarat birimleri, DHKP-C'nin 14 kişilik canlı bomba listesinde yer alan F.E.'yi de ses getirecek bir eylem gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye yönlendirdiğini tespit etti.
İkinci canlı bomba bilgisi
DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandıktan sonra cezaevinde katıldığı ölüm orucu nedeniyle Wernicke Korsakof hastalığına yakalanmasının ardından tahliye edilen F.E.'nin, daha sonra yasadışı yollarla Yunanistan'a geçtiği ve Lavrion'daki örgüte ait bazı kamplarda silah, bomba ve canlı bomba eğitimi aldığı tespit edildi.
F.E.'nin bir süre önce DHKP-C yönetimince Türkiye'de ses getirecek bir eylem gerçekleştirmekle görevlendirildiğini tespit eden istihbarat birimleri canlı bombanın kısa süre önce Yunanistan'dan yasadışı yollarla Türkiye'ye girmiş olabileceği üzerinde duruyor. Ögütün bu kapsamda F.E.'ye sahte kimlik temin ettiği belirtilirken istihbarat birimleri, bu konudaki bilgileri, 24 Mayıs'ta ülke çapındaki tüm güvenlik birimleri ile paylaştı. Güvenlik güçlerine, istihbarata özenle ağırlık verilerek, ilave tedbirlerin alınması, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterilmesi ve personelin duyarlı olunmasının sağlanması talimatları verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...