‘Nesnelerin İnterneti’nde 26 şirkete yol gösterdik

Düzenleyen:
‘Nesnelerin  İnterneti’nde 26 şirkete yol gösterdik

TEKNOLOJİ Haberleri

Bugüne kadar gerçekleştirdiği 867 patent başvurusuyla sektöründe lider olan Turkcell Teknoloji, Türkiye’nin teknolojide tüketen değil, üreten ülke olması için uluslararası alanda da Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.

 Fikret Çengel 
Barcelona’da gerçekleştirilen GSMA Dünya Mobil Kongresinde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu; Turkcell Teknoloji’nin 5 ülkede 26 şirkete liderlik ederek, “Nesnelerin İnterneti” konusunda geleceğin uygulamalarının geliştirilmesine öncülük ettiğini belirtti. Proje yönetimini ve liderliğini Turkcell Teknoloji’nin yaptığı, TÜBİTAK tarafından da desteklenen “İş birlikçi Analitik Platformu”nun konusu, Nesnelerin İnterneti (IoT) oldu. Turkcell Teknoloji Proje Yönetimi ve İş Zekası ekiplerinin yanı sıra Belçika, Finlandiya, Fransa, Güney Kore ve İspanya’daki toplam 26 şirketten mühendislerin yer aldığı platformda, üç yıl boyunca IoT cihazlarından gelen dataların, analitik hesaplar ve geleceğe yönelik anlamlı veriler olarak kullanılması araştırıldı. Böylece hava durumunun enerji tüketimindeki etkisinden, evde kullanılan elektronik cihazların bakım ve arıza tahminlerine, insanların ortalama araç gereç kullanımlarından, hastalıkların belirlenmesine kadar birçok konuda projeksiyonlar, başarıyla ortaya kondu.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...