Sosyal medyaya referandum öncesi yalan haber ayarı!

Düzenleyen:
Sosyal medyaya referandum öncesi  yalan haber ayarı!

Ekonomi Haberleri

BTK Başkanı Sayan, referandum öncesi sosyal medya şirketlerini uyardıklarını belirterek “Bu konuda bizden gelen taleplerin değerlendirilmesini istedik. Yalan habere kesinlikle tahammül etmeyeceğimizi bildirdik” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesi sosyal medyada yalan haberlere karşı harekete geçti. Mobil Dünya Kongresi’nde açıklamalarda bulunan BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan; Facebook, Twitter ve Google gibi şirketlerle temasa geçtiklerini belirterek, kendilerinden gelecekleri taleplerin değerlendirilmesi konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi. 
ABD başkanlık seçimleri sonrası en çok eleştirilen konulardan biri Facebook’un yalan haberler konusunda verdiği kötü sınav olmuştu. Bu haberlerden bazılarında Hillary Clinton’ın e-postalarını araştıran bir FBI yetkilisinin ölü bulunduğu ve Papa’nın Donald Trump’a destek verdiği gibi iddialar yer aldı. Tamamen asılsız olan bu iddialar, Facebook’ta her gün paylaşılarak milyonlarca kişiye ulaştı. Bazı kesimlere göre bu tarz haberler, insanların seçimler hakkındaki görüşlerini etkiledi ve son anketlerde geride olduğu görülen Trump’ın başkan seçilmesine yol açtı. Araştırmalar da bu iddiaları doğrular nitelikte. Yapılan araştırmalara göre sosyal medyada yalan haber, doğru haberden daha hızlı yayılıyor. Benzer durumun referandumda da yaşanmaması için inisiyatif alan BTK, sosyal medya şirketlerini uyardı. Seçimler öncesinde sosyal medyada birçok yalan haber çıktığına dikkat çeken BTK Başkanı Sayan “Referandum sürecinin önemini onlara anlattık. Bu konuda bizden gelen taleplerin değerlendirilmesini istedik. Yalan habere kesinlikle tahammül etmeyeceğimizi bildirdik” dedi. 
ABD’de yaşanan seçimlerin bunun en somut örneği olduğunu ifade eden Sayan, “ABD’de yapılan seçimlerde ve Fransa’nın kararları sebebiyle firmalar daha fazla inisiyatif alması gerektiğinin farkında. Bizde de bu işin ciddi bir kanuni altyapısı var. Eskiden hep ABD ile olan zaman farkını bahane ederlerdi. Şimdi ise bizimle daha aktif şekilde çalışacaklarını söylediler. Biz de bu işin takipçisi olacağız” diye konuştu.
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...