Ayda 1 milyon cep telefonu alıyoruz

- Güncelleme:
Ayda 1 milyon cep telefonu alıyoruz

Ekonomi Haberleri

Türkiye teknolojik ürünler pazarı, 20 Avrupa ülkesi arasında en yüksek büyümeyi gösteren sektör oldu. Büyümeyi cep telefonu tutkusu tetikledi.

Türkiye teknoloji ürünleri pazarı, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 23 büyüyerek 7.2 milyar liraya ulaşırken, cep telefonları aylık 1 milyon adetlik satışla sektörün lideri konumunda bulunuyor. Türkiye tüketici teknolojisi ürünleri pazarı, 20 Avrupa ülkesi arasında en yüksek büyümeyi gösteren pazar oldu. Özellikle telekom, bilişim teknolojileri ve görüntüleme sektörleri büyümede ilk 3 sırada yer aldı. Telekom sektörü, yüzde 55.2 büyüme ile 2.4 milyar lira ciro değeri elde etti. Akıllı telefonlar, çift haneli büyüme kaydetti ve sektörün büyümeyi tetikleyen ana ürün grubu oldu. Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, "Türkiye pazarındaki cirosal ürün dağılımında, aylık 1 milyonluk satışla cep telefonu segmenti yüzde 34'lük oranla pazarın lideri konumunda bulunuyor. En yakın takipçisi beyaz eşyanın oranı yüzde 23 seviyesinde. Teknoloji marketleri pazarında ise yüzde 27'şerlik payları ile cep telefonu ve TV ilk sırayı paylaşıyor" diye konuştu. Ciro bazında markalar pazarının liderinin şu an yüzde 45.6 ile Samsung olduğunu kaydeden Erdemir, "Samsung'u yüzde 28 ile Apple ve yüzde 13.7 ile Nokia takip ediyor. Mart, nisan ayları ile Ramazan ve Kurban bayramlarının olduğu aylar hariç, cep telefonlarının bütün Türkiye'deki satış adetleri ayda 1 milyonun altına düşmüyor. Ülkemizde cep telefonu pazarında bugüne dek gerçekleşen en yüksek satış ise 1 milyon 82 adet ile 2013'ün ocak ayında gerçekleşti. Cep telefonu alışverişlerinin yüzde 15'i kadınlar tarafından yapılıyor. Kadınların teknoloji mağazalarından en çok aldığı ürünler küçük ev aletleri oluyor" dedi. Türkiye pazarı genelinde olduğu gibi teknoloji perakendeciliği pazarında da cep telefonunun lider olduğuna değinen Erdemir, "Teknoloji marketlerinin oluşturduğu pazardaki cirosal ürün dağılımına baktığımızda, ilk sırada yüzde 27'lik oranları ile cep telefonu ve TV segmentlerini görüyoruz. Dizüstü bilgisayarların sahip olduğu yüzde 20'lik pay, bu ürünlerin teknoloji marketlerinin ciroları içinde ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu da ortaya koyuyor." nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...