Erdoğan: Hayır en az yarım asır kaybettirir

Düzenleyen:
Erdoğan: Hayır en az yarım asır kaybettirir

GÜNDEM Haberleri

“Bölgemizde ve dünyada büyük bir değişim var. Bu süreci kaybedersek en az yarım asır kaybederiz”

Tekirdağ’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde halk oylaması ve 15 Temmuz darbe girişimi vardı. Coşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan’ın konuşması şöyle: Tekirdağ’ın kahraman evlatları DEAŞ’lı, PKK’lı sürüye mekânları dar ettiniz. 15 Temmuz gecesindeki demokrasi destanında Tekirdağlı yiğitlerin de kanı, canı, emeği var. Sizler göğsünüzü siper ettiniz. Size F-16’lar, tanklar, toplar, helikopterler sökmedi. Tekirdağ yanımızda oldukça evelallah hiç kimse bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Buraya elimiz boş gelmedik. Burada toplam yatırım bedeli 762 trilyon lira 36 ayrı eserin ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz. Biz iş üretiyoruz birileri de laf üretiyor. Eğer biz dik durmasaydık bu yaptıklarımızı bize yaptırmazlardı. Biz hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik eğilmeyiz. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükû ve secdede eğiliriz.

Ülke yönetimini devraldığımızda IMF kapılarında sürünüyorduk. 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Şimdi sıfır. Şimdi onlar bizden borç istiyor. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Hamdolsun şimdi neredeyse 120 milyar dolara doğru yürüyor. Buralara geldik. Artık güçlenen bir Türkiye var, lider ülke olma yolunda bir Türkiye var. Öyleyse biz 16 Nisan’ı çok daha farklı bir neticeyle geleceğe sıçrama yaparak yürümemiz lazım.

YALAN SÖYLÜYORLAR
TBMM’nin yetkileri alınıyor diyorlar. Yalan! Alınan var evet, öyle akşam yat sabah kalk olmaz. Gensoruyu millet verecek. Sen milletvekili olarak milletin vekilisin. Asıl gensorunun sahibi kim? Millet. Şimdi diyoruz ki, ey millet al bu yetkiyi sen kullan. Vatandaş 5 yılda bir sandığa gidecek. Hükûmetten memnunsa devam, değilse geri çekecek. Şimdi asıl sahibine havale ediyoruz, yapılan iş bu. Parlamento denetleme görevini yine sürdürecek. Bu ülkede 16 ayda bir hükûmet kuruldu. Hükûmetler geldi, hükûmetler gitti. 16 ayda bir hükûmetlerin kurulduğu bir ülkede istikrar olur mu, güven olur mu? Cumhurbaşkanı eğer seçime gitmek gereğini duyuyorsa, o zaman aynı şekilde parlamento da seçime gidecek. Bunu hiç konuşmuyorlar. Parlamento ve Cumhurbaşkanı aynı günde seçim yapılacak. Neden doğruyu konuşmuyorsun? Bunu söylemiyor. Cumhurbaşkanı böyle karar verdiğinde hem parlamento hem de kendisinin seçimi yapılacak. Göreve geldik 2002’nin sonunda Türkiye’de 26 tane havaalanı vardı, şimdi 55 havaalanı var. Üniversitesi kalmayan il yok. Biz 14 yılda 18 bin km. bölünmüş yol ilave ettik. Attığımız adımlarla Türkiye’ye çağ atlatıyoruz.

TERÖRÜ KÖKÜNDEN KURUTTUK
Eskiden terörle mücadelede belli odaklardan icazet almadan adımlar atamıyorduk. Böyle bir ülke vardı. Ama bugün Cudi’den Cerablus’a, Gabar’dan El-Bab’a kadar gereken her yerde operasyon yapan bir Türkiye var. İzin mizin almak diye bir şey yok. Artık dostuna güven veren, terör örgütlerine korku salan bir Türkiye var. Son 1,5 yılda 3 bini aşkın DEAŞ’lı, 10 bin de PKK teröristi etkisiz hale getirdik. FETÖ terör örgütünün kamudaki militanlarını tek tek belirleyip hukuka teslim ettik, devam ediyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. İnşallah terörün kökünü kurutana kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz, hiç endişe etmeyin.

REFERANDUM ÇOK ÖNEMLİ
Bölgede ve dünyada büyük bir değişim yaşanıyor. Şayet bu değişim sürecini kaçırırsak milletimize en az yarım asır kaybettiririz. Böyle bir vebalin altına giremeyiz. Bunun için 16 Nisan’da kurulacak sandık çok önemli. 16 Nisan halk oylamasında büyük ve güçlü Türkiye’ye, lider Türkiye’ye giden yolu genişletiyor, kolaylaştırıyoruz.

CUMHURBAŞKANI: 16 Nisan, tezgâhı bozma günüdür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ’in İstanbul’da düzenlediği 6. Uluslararası Kadın Buluşmasına katıldı. Burada konuşan Erdoğan, “Kadınların kıyafetleriyle değil tıpkı erkekler gibi kafalarının içindeki fikirle değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Bunun için siyasi hayatımızın hiçbir döneminde hiçbir ayrımla uğraşmadık. Başı açık-başı kapalı ayrımı asla yapmadık. Tam tersine böyle davrananların karşısına dikildik” dedi. Referanduma değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: Müsterih olun, rahat olun, devletin ve siyasetin özellikle zayıf şekilde inşa edilmiş yapısı içinden kendilerine gizli iktidar gücü devşirenlerin inşallah sonu geliyor. Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlara, milletimiz ben inanıyorum ki 16 Nisan’da nihai tokadını vuracak, son sözünü söyleyecektir. Bu konuda iki kesime çok güveniyorum; birisi gençlerimiz, diğeri kadınlarımız. Şimdi diyorlar ki, gençlerimiz için ‘evet’. Ama bakıyorsun birisi de çıkmış gençlerimiz için ‘hayır’ diyor. Bunu Kandil’deki diyor. Bunu aklım alıyor, niye? 13-18 yaşındaki gençleri kız-erkek aldatarak bunlar Kandil’e kaçırmadılar mı? Onlara özel eğitimler vermediler mi? Ellerine silahları vermek suretiyle benim vatandaşlarımı öldürmediler mi? 16 Nisan bu tezgâhı bozma günüdür, buna hazır mıyız?
 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...