Ali Babacan, 'Taş atarsanız karşılığı kötü olur'

- Güncelleme:
Ali Babacan, 'Taş atarsanız karşılığı kötü olur'

Ekonomi Haberleri

Ali Babacan, 'Bankacılar olarak camdan bir kalede oturuyorsunuz. Kimseye taş atmayacaksınız. Taş attığınızda karşılığı kötü olur' dedi.

Gezi Parkı olaylarının tırmanmasında faiz lobisinin etkisine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önemli mesajlar verdi. Türkiye'de faizlerin yükselmesinden yararlanan kesimlerin olduğunu belirten Babacan, "Özellikle dışarıdan Türkiye'ye yatırım yapanlara çok enteresan yanlış bilgiler gidiyor. Biri diyor ki nbsp;'Türkiye'de zorunlu eğitim 4 yıla düştü. Bunlar eğitimde farklı yöne gidiyor. Türkiye'de iç savaş çıktı ya da Türkiye'de alkol tamamen yasaklandı.' Bunlar yatırımcıların bizzat bize söyledikleri. Olaylar sırasında piyasa oyuncuları, dış basın ve iç kamuoyuna yönelik ciddi dezenformasyon çabaları yaşandı. Özellikle uluslararası medya, eylemleri yanlış yönlendirdi. Türkiye'nin kıskanılan bir ülke haline gelmesi, hem içeriden hem dışarıdan belli odakları rahatsız etti" dedi. Bankacıların günlük siyasi tartışmaların dışında olması gerektiğine vurgu yapan Babacan, şunları söyledi: "Bankacılık, itibar ve güven üzerine kurulmuş bir sektördür. Camdan bir kale düşünün; bankacılar olarak orada oturuyorsunuz. O halde kimseye taş atmayacaksınız. Taş attığınızda karşılığı kötü olur. Herkes kendi işine odaklanacak. Bankalarımızın düşük faiz ortamına kendilerini adapte etmeleri gerekiyor. Pek çoğu adapte etti ama aralarında eski günleri özleyenler olabilir. Nasıl ki 2009 krizinden Türkiye çok daha güçlü bir ekonomi olarak çıktıysa, bu olanlardan da çok daha güçlü bir demokrasi olarak çıkacaktır." Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet olarak şiddet karşısında boyun eğme ve şiddetin arkasından gelen talepleri kabul etmelerinin söz olmadığının altını çizerek, ''Fikirlerini barışçıl yollarla ifade etmek isteyenlere kapımız sonuna kadar açık'' ifadelerini kullandı. ANKARA AA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...