Başbakan Erdoğan, 'Barış mücadelesi zordur'

/ Kaynak: AA
Başbakan Erdoğan, 'Barış mücadelesi zordur'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan, 'Barış mücadelesi, insanlık onuru mücadelesi zordur, o yolda nifak tuzakları vardır' dedi.

Başbakan Erdoğan, "Barış mücadelesi, insanlık onuru mücadelesi zordur; o yolda nifak tuzakları vardır" dedi. nbsp;Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış programında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hepimiz, daha yaşanabilir bir dünya istiyoruz. Hepimiz barış istiyoruz. Hepimiz, çocukların katledilmediği, annelerin ağlamadığı, babaların çatışmalarda ölmediği, insanın ezilmediği, horlanmadığı, dışlanmadığı bir dünyanın özlemini, böyle bir dünyanın hasretini yüreklerimizde taşıyoruz" diye konuştu. nbsp;"Barış mücadelesi, insanlık onuru mücadelesi, gönül mücadelesi zordur, engellidir, engebelidir" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan. "O yolda nifak tuzakları vardır. O yolda fitne tuzakları vardır. O yolda, dünyevi zevklerin cazibesi şeklinde görünen şeytan tuzakları vardır. O kutlu yolda, davayı unutturup, ihtirası, ukbayı unutturup dünyayı öne çıkaran nice münafık tuzağı vardır. Biz, işte tüm bu tuzaklara karşı uyanık olacağız. Aldatan elbette olmayacak, ama aldanan da olmayacağız" dedi.Türkiye'de son üç haftada birbirinden farklı iki tablo yaşandı
Başbakan Erdoğan, Türkiye'de son üç haftada birbirinden tamamen farklı iki tablo yaşandığını kaydederek, "Bir tarafta, taş vardı, sapan vardı, molotofkokteylleri vardı; diğer tarafta Türkçe vardı, türkü vardı, şiir vardı" şeklinde konuştu. Türkçe Derneği'ne, bu yıl 11'inci kez düzenledikleri etkinlik nedeniyle teşekkür eden Erdoğan, "Türkçe'nin güzelliğini, barış dili Türkçe'nin o süt gibi arı temizliğini bizlere hatırlatan, bizlere ayna tutan, bizlere bizi anlatan, dost ve kardeş ülkelerin sevgili çocuklarını kutluyor; elinize, dilinize, gönlünüze sağlık diyorum. Kendilerini Türkçe'ye adamış, kendilerini Türkiye'nin barış mücadelesini Türkçe olarak anlatmaya adamış, dönmek için değil, kutlu bir ideal uğruna yaşatmak için, mübarek bir ideal uğruna ölmek için yollara çıkmış sevgili öğretmenlerimizi tekrar tekrar tebrik ediyor; kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Karşımda İbrahim Tatlıses var gibiydi
İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Yıkmak, insanlara yapmak gibi kıymet mi verir? Onu en çolpa herifler de emin ol becerir/Sade sen gösteriver 'İşte budur kubbe' diye/İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye/Ama 'Gel kaldıralım' dendi mi heyhat o zaman/Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan/Bunların var mı sizin listede hiç benzeri, yok!/Ya ne var? Bir kuru dil.. Siz buyurun, karnım tok" şeklindeki dizelerini okuyan Erdoğan, sahne alan Iraklı gencin performansı için "Adeta karşımda İbrahim Tatlıses'i gördüm" dedi ve , Tatlıses'e de Allah'tan şifa diledi.
Erdoğan, "Bulgaristan'dan 12 yaşındaki yavrumuzu dinledim, baktım ki bir bambaşka. Dilinden değil adeta gönlünden, hücrelerinden geliyor, yaşıyor ve yaşatıyor. Kutluyorum, tebrik ediyorum. Hepsi birbirinden güzel, birbirinden başarılı. Bize bu iftiharı yaşattığınız, bize bu gururu yaşattığınız, tıpkı ecdadımız gibi, gönüller arasında bu güzel Türkçe köprüsünü inşa ettiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. nbsp;


nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...