İşsizlik yeni mezunlarla birlikte arttı

- Güncelleme:
İşsizlik yeni mezunlarla birlikte arttı

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, işsizlik rakamlarının, insanlar işlerini kaybettiği için değil, daha fazla insan istihdam pazarına girdiği için arttığını ifade etti.

Türkiye'de işsizlik oranı, mart ayında geçen yılın aynı ayına göre 0.2 puan artarak yüzde 10.1 oldu. İşsizlik mart ayıyla birlikte son 4 aydar çift haneli kalmaya devam ederken, geçen nbsp;yılın mart ayında 2 milyon 615 bin olan işsiz sayısı, 186 bin artarak 2013 yılı mart ayında 2 milyon 801 bine ulaştı. Aynı dönemde istihdam ise 23 milyon 817 binden, 24 milyon 974 bine çıktı. İşgücüne katılma oranı, mart ayında geçen yılın aynı ayına göre 1.6 puan artışla yüzde 50.2 olarak belirlendi. Mart ayında kentsel alanlarda işsizlik oranı yıllık bazda 0.1 puan artarak yüzde 11.7'ye, kırsal alanlarda ise 0.4 puan artarak yüzde 6.8'e yükseldi. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerde en fazla artış 62 bin kişi ile sanayi sektöründe gerçekleşti. stihdam edilenlerin yüzde 22.9'u tarım, yüzde 19.8'i sanayi, yüzde 6.4'ü inşaat, yüzde 50.9'u ise hizmetler sektöründe yer aldı. İşsizlik rakamlarını değerlendiren?Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ekonomisinin, 1 yılda 1 milyon 157 bin kişiye istihdam sağladığını belirterek, işsizlik rakamlarının, insanlar işlerini kaybettiği için değil, daha fazla insan istihdam pazarına girdiği için arttığını ifade etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...